AKTUELNO

Crvena zvezda će danas od 14 sati igrati utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije protiv ekipe Trepče iz Kosovske Mitrovice. Meč će biti odigran na Stadionu u Žitkovcu.

Crvena zvezda se posle pobede nad Napretkom u Kruševcu (1:0) proteklog vikenda okreće najvećem nacionalnom takmičenju, Kupu Srbije. Na prvom stepeniku u šesnaestini finala protivnik je ekipa Trepče. Ovo nije prvi put da crveno-beli gostuju na području Kosova i Metohije.

Ovo će biti četvrto gostovanje Crvene zvezde južnoj srpskoj pokrajini. Svakog proleća, počevši od 2015. godine, klub sa Marakane je uveseljavao svoje navijače na Kosovu i Metohiji i prilikom svake posete im je upriličen fenomenalan doček.

Prva utakmica odigrana je 4. maja 2015. godine kada je Zvezdina delegacija posetila Gračanicu i odigrala humanitrani meč u okviru akcije "Igrajmo za bebe na Kosovu". Tada je Crvena zvezda posle dugog niza godina gostovala na Kosovu i odigrala prijateljski meč protiv FK Gračanice.

Već 19. maja 2016. godine, naš tim je ponovo bio u Gračanici gde je posetio navijače i zaljubljenike u crveno-bele boje. Veliku radost mališana, ali i odraslih, izmamili su naši prvotimci koji su svojim dolaskom ulepšali dan ljudima u Gračanici. Prijateljska utakmica je završen rezultatom 9:2 u korist crveno-belih.

Ponovo je naš klub otišao u Gračanicu 2017. godine kada je 23. maja odigrao prijateljski meč humanitarnog karaktera sa istoimenim fudbalski klubom. Na stotine navijača pesmom su dočekali ekipu crveno-belih i iskoristili priliku da istaknu koliko im poseta najtrofejnijeg srpskog kluba znači. Crveno-beli su savladali ekipu Gračanice rezultatom 4:0. Strelci su bili Joveljić, Luković, Platiša i Romanić.

Crvena zvezda je 6. juna 2018. godine poslednji put odigrala revijalnu utakmicu sa ekipom Gračanice, ali u Beogradu. Crveno-beli su ugostili ljude sa Kosova i pružili im sjajan program. Gosti iz Gračanice su tom prilikom obišli klupski muzej, stadion, pomoćne terene. Takođe odigrana je i prijateljska utakmica dva kluba, a rezultat je bio 6:1 u korist Crvene zvezde.

Utakmica protiv Trepeče biće šesti put da se naš tim sastaje sa jednim timom sa Kosova, a ujedno će biti i prvi zvanični meč protiv Nema sumnje da će četa Vladana Milojevića napraviti sjajnu atmosferu, a očekuje se i veliki broj gledalaca koji će uveličati ovaj događaj.

#FK Crvena Zvezda

#Kosovo i Metohija

#Trepča

'