AKTUELNO

Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda, komentarišući novu provokaciju Prištine kojom je zabranjen prelaz administrativnog prelaza Jarinje fudbalerima i navijačima Crvene zvezde, a koji su krenuli na utakmicu sa Trepčom, koja je kasnije i odložena, kaže da je to jedno veliko razočarenje.

- To je jedno veliko razočarenje iz prostog razloga što je takozvana država Kosovo, njen FS upravo na ovim principima primljen u Svetsku fudbalsku asocijaciju, u nameri da se fudbal igra bez obzira na okolnosti. Međutim, ovde je politika umešala prste i nije dozvolila da se odigra jedna fudbalska utakmica i na taj način je uskratila mogućnost našim igračima i našim ljudima na Kosovu i Metohiji da uživaju u fudbalskoj utakmici – rekao je Mijailović za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, imajući u vidu ranija gostovanja Crvene zvezde, to je ne samo sportski, već događaj koji obeleži čitav jedan period, da naši ljudi i deca mogu da se na svojoj teritoriji susretnu sa Zvezdinim igračima.

Foto: TvPink Printscreen

Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, kaže da je ovaj Savez sve vreme vodio proaktivnu i agresivnu diplomatsku politiku, mimo javnosti, ali u institucijama gde treba da se vodi.

- Po prvi put su FIFA i UEFA uvažili argumente FSS i po prvi put su na našoj strani. To je za nas značajno iz razloga što mi već imamo Trepču i Mokru Goru koji se takmiče u našim takmičenjima, imamo tamo srpske klubove koji igraju u svojoj lokalnoj ligi i to je potvrda da naši klubovi mogu da biraju slobodno gde će da se takmiče – kazao je Šurbatović.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, ovo je bila sjajna prilika da srpski živalj na Kosovu oseti malo radosti, jer oni žive u teškim uslovima.

- Nama je žao, jeste ovo neka vrsta diplomatske pobede, ali nam je žao jer bi bila u punom sjaju da je ta utakmica odigrana. Nažalost, u pitanju je flagrantno mešanje politike u sport. Politika je ponovo trijumfovala nad sportom, nažalost, ali mi ćemo učiniti sve koliko je do nas, tražićemo da se sankcioniše FSS Kosova i da ubuduće nemamo te probleme – naveo je Šurbatović.

#FK Crvena Zvezda

'