AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da u meču protiv Radnika očekuje reakciju njegovog tima posle visokog poraza od Totenhema (5:0) u Ligi šampiona.

- Gostujemo ekipi koja iz kola u kolo igra sve bolje. Igrali su dobro i na početku sezone, ali nisu imali rezultat. Dolazak kolege Vanića pozitivno je uticao na Radnik, koji je dobar na svom terenu. Surdulica živi za fudbal, tako da očekujem veoma dobru atmosferu na tribinama. Naravno, očekujem i da budemo na nivou i pružimo kvalitetnu partiju. Ponoviću da je prvenstvo naš prioritet - istakao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Trener Zvezde veruje da se ekipa oporavila od gostovanja Totenhemu u Londonu.

- Mislim da će se naša pozitivna reakcija videti protiv Radnika. Svaki poraz treba da nas učini jačim. Igranje Lige šampiona protiv velikih ekipa je benefit, zalog za budućnost i za ono gde želimo da budemo. U ovom trenutku igramo protiv timova koje imaju nešto čemu mi težimo. Greške se kažnjavaju. Imamo iskustvo od prošle godine i treba nam što više takvih utakmica.

Na konstataciju novinara da je promenio stil igre i odlučio da presingom izađe visoko Totenhemu, Milojević se delimično složio.

- Stojim iza svake odluke koju donesem. Svako ima pravo na mišljenje, a na meni je da vredno radim i da budem odgovoran za ono kako Crvena zvezda izgleda na terenu. Odigrali smo utakmicu, izgubili i to je sada iza nas. Porazi su sastavni deo igre, a ko smatra drugačije, nikada se nije bavio sportom. Niko ne može da garantuje pobedu u svakoj utakmici. Postoje susreti koji ne ispadnu onako kako ste vi zamislili, igrali smo korektno, imali dosta šuteva u okvir gola, ali je rezultat izostao. Nekada se desi da nemamo mnogo udarac u okvir gola, ali uspemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Utisci se sabiraju na kraju sezone.

On je priznao i da je činjenica da se neki stranci nisu adaptirali na pravi način u Crvenoj zvezdi.

- Očekujemo da sve bude onako kako smo zamislili, ali ovo nije video igrica. Treba biti strpljiv sa njima. Lično verujem u njih i siguran sam da će pokazati kvalitet - poručuje Milojević i dodaje da situacija sa zdravstvenim stanjem Ričmonda Boaćija ide u pozitivnom smeru.

Utakmica 13. kola Superlige Radnik - Crvena zvezda igra se sutra od 15 i 30 u Surdulici.

#Vladan Milojević

'