AKTUELNO

Fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Milenković rekao je da nacionalni tim može da bude samo bolji i da će učiniti sve da se kroz baraž plasira na Evropsko prvenstvo.

"Kao što je selektor rekao, ovo je proces, ne može sve preko noći. Potrebno nam je vreme da bi reprezentacija izgledala kako treba. Kako utakmice budu odmicale i vreme prolazilo, ova ekipa će biti sve bolja i bolja, što više budemo zajedno i igra će biti bolja", rekao je Milenković novinarima.

Srbija je u nedelju ispustila pobedu protiv Ukrajine u poslednjem kolu kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Utakmica je završena 2:2 golom Ukrajine u poslednjim trenucima.

"Ukrajina je prva, znamo o kakvoj ekipi se radi. Dva puta smo vodili i šteta je što nismo uspeli da pobedimo. To je bilo ono što smo svi želeli i čemu smo svi težili. Ostao je pozitivan utisak naše igre. Na bazi toga treba da gradimo igru za budućnost i baraž koji nas čeka", kažao je Milenković.

Dodao je da igrači vole kada su pune tribine i da mu je žao što je malo ljudi bilo na utakmici igranoj na stadionu "Rajko Mitić", ali da će se publika vratiti u slučaju dobrih rezultata.

Milenković je naveo da se video napredak u igri srpskog tima.

"Video se napredak u igri, delovali smo mnogo više kao ekipa i stvarali mnogo šansi. Odigrali smo veoma dobru utakmicu. Nedostajao je samo rezultat, bukvalno smo bili 15 sekundi od pobede", kazao je odbrambeni igrač Fiorentine.

Srbija ne bi otišla na prvenstvo i da je pobedila, pošto joj je bio potreban kiks Portugala, koji je ipak bio bolji od Luksemburga.

Poslednju priliku imaće u baražu Lige nacija u martu.

"Pripremićemo se najbolje moguće za baraž. Svi smo na istom zadatku, a to je plasman na Evropsko prvenstvo", istakao je Nikola Milenković.

Fudbalska reprezentacija Srbije će u polufinalu baraža igrati protiv Norveške 26. marta u Oslu.

#Nikola Milenković

'