AKTUELNO

Bivši trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da smatra da je londonski lub izgubio deo svog identiteta kada je sa čuvenog stadiona Hajberi prešao na Emirejts."

"Preselili smo se sa Hajberija koji je bio sličan Enfildu, ali je taj stadion imao dušu. Sagradili smo novi stadion, ali svoju dušu nikada više nismo pronašli, ostavili smo je na Hajberiju. Nikada je ne bismo mogli ponovo stvoriti iz bezbednosnih razloga", rekao je Venger, prenosi goal.com.

Tokom deset godina pre prelaska s jednog na drugi stadion, kada je Venger vodio klub, Arsenal je osvojio 11 trofeja, od čega tri titule u Premijer ligi.

On se prisetio i kako je stadion nekada izgledao.

"Rastojanje od terena do tribina moralo je biti veće jer nam je bila potrebna hitna pomoć. Nagib tribina je morao biti manji i u svemu tome nismo uspeli da stvorimo istu atmosferu", kazao je Ferguson.

U sezoni 2003/2004 Arsenal je sezonu u Premijer ligi završio neporažen i postavio rekord od 49 utakmica bez poraza. Sada je Liverpul u prilici da obori taj rekord, a nemački stručnjak kaže da su na dobrom putu da to i ostvare.

"Vrlo su dobri. Igraju inteligetno, njihovi igrače donose inteligentne odluke na terenu", rekao je Venger.

#Arsen Venger

#FK Arsenal

'