AKTUELNO

Pep Gvardiola imao je veliku želju da prošlog leta u Mančester siti dovede sjajnog Edena Azara, ali belgijski fudbaler nije planirao da u Engleskoj igra i za jedan drugi klub sem Čelsija.

"Prelomila" je Azarova ljubav prema Zinedinu Zidanu, koji se vratio na klupu Real Madrida, pa je tako klub sa "Bridža" morao da se odrekne svog najboljeg fudbalera za 100 miliona evra. Trebalo je da preuzme lidersku ulogu u napadu, međutim od Azara za sada "ni traga ni glasa".

Od početka sezone odigrao je 13 utakmica za Real Madrid u svim takmičenjima i doprineo sa tek golom i tri asistencije, a svi se pitaju gde je onaj fudbaler koga su doveli iz Čelsija?

Razlog zbog kog Belgijanac pruža toliko lošije partije su pre svega povrede, već dva puta je bio van terena na duži period, kao i "zavidna kilaža" sa kojom se pojavio na početku priprema Real Madrida. Ne bi trebalo zaboraviti i da mu Zidan još nije pronašao pravu ulogu.

Videli smo da je Zizu tokom priprema razmišljao o formaciji sa dva napadača, pa je Azara stavljao na jedno krilo, dok u poslednje vreme "kraljevski klub" igra bez klasičnih krilnih igrača.

To nije promaklo Gvardioli koga još boli što je Azar otišao u Madrid.

#Eden Azaro

#Pep Gvardiola

#fudbal

'