AKTUELNO

Bivšem golgeteru Luki Joviću baš ne ide na poslu otkad je napustio Ajntraht iz Frankfurta. Ispaljivao je ćorke u madridskom Realu, češće je pominjan na estradnim nego sportskim rubrikama, izblamirao se nepoštovanjem samoizolacije u vreme korona virusa... I kao da mu je malo, ovih dana je udario na legendu srpskog fudbala Dekija Stankovića - i to zbog njegovog humanitrnog rada!

Jović je danima negirao krivicu za kršenje samoizolacije, ali je na posletku dobio krivičnu prijavu i svojevrsnu opomenu pred hapšenje. Pravdajući svoje poteze u jednom intervjuu, dozvolio je sebi da indirektno proziva Dekija Stankovića, legendu srpskog i svetskog fudbala, koji je donirao respiratore i medicinsku opremu za borbu protiv širenja korona virusa.

U pomenutom intervjuu, Jović je upitan da li će i on pomoći u ovoj teškoj situaciji.

- Naravno da ću pomoći! Ja sam i pre pomagao i neću ni sada prestati. To što ja ne iznosim u javnost kada, kome i kako pomažem, ne znači da to i ne radim. Smatram da najhumaniji ljudi ne pomažu drugima samo pod reflektorima i kada drugi gledaju - odgovorio je Jović ne pominjući Stankovića, ali sa očiglednom aluzijom.

Foto: Printscreen Instagram/lukajovic

Na pitanje Dejanu Stankoviću da komentariše ovu izjavu, novopečeni trener Crvene zvezde bio je uzdržan.

- Ne želim to da komentraišem - kratko je izjavio Stanković i zahvalio se na pozivu.

Stanković se, osim što se bavio humanitarnim radom, tokom aktuelne krize obratio narodu u Srbiji. On je istakao da je u stalnom kontaktu sa porodicom koja je još u Milanu, jednom od najugroženijih gradova.

- Poštovani sugrađani, imam obavezu da vam prenesm moje utiske jer sam svakodnevno u kontaktu sa suprugom Anom i sinom Filipom koji su ostali u Milanu. Znate i sami da Italija prolazi kroz najgori period posle drugog svetskog rata, kroz jednuu tešku situaciju i zato vas molim da shvatite ozbiljno sve što vam određeni govore. Ostanite kod kuće, podržite mere. Poštujte mere. Recite nekome ko to ne radi da je pogrešio. Zbog njega samog, zbog nekoga njemu dragog, zbog starijih osoba. Jer ono što se dešava kao primer svima, u Italiji, ne možeda se opiše rečima. Videli ste i sami koliko je bilo mrtvih, a to je samo zvanično, ono što se desilo u bolnicama - poručio je Stanković.

Legendarni srpski fudbaler je apelovao na građane u Srbiji da se odgovorno ponašaju tokom krize.

#Dejan Stanković

#Luka Jović

'