AKTUELNO

Svi ljubitelji fudbala znaju za Manola i njegov bubanj, pa je zbog toga njegova tužna priča zaslužila da osvane na sportskim stranicama medija.

"Ukoliko uskoro ne dobijem neku finansijsku pomoć, uradiću ono što sam rekao da nikada ne bih! Prodaću bubanj da bih imao šta da jedem. Ranije sam odbijao basnoslovne ponude za moj bubanj....Sada ne znam šta da radim", požalio se "CV radiju" Manuel Kaseres Artesero (71), popularni Manolo, koji je do sada živeo od prihoda malog kafića "Manolo del Bombo" kraj "Mestalje". 

Od nedavno u Španiji je dozvoljeno korišćenje tek 20 odsto kapaciteta bašte od kafića, a najavljeno je proširenje na 50 odsto što opet ništa ne znači Arteseru jer on čak ne može ni da otvori kafić. 

"Izgubio sam mnogo novca zbog nemogućnosti da poslujem i otvorim bar" - rekao je Manolo u radio emisiji i dodao da ima penziju 800 evra, a za hipoteku mora da izdvoji pola. 

Život je posvetio navijanju kako za Valensiju, tako i za Španiju. Od gostovanja na Kipru 1979. godine malo koju utakmicu je propustio, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Zbog tog hobija ostao je bez porodice. Supruga ga je napustila 1987. i otišla sa četvoro dece.

Plan mu je bio da se od tribine oprosti 2026. godine, ako Španija dobije domaćinstvo Svetskog prvenstva u fudbalu. 

Manolo je i jedan od promotera u kandidaturi Španije za Mundijal 2026. godine, i on neprestano poziva sve da podrže njegovu zemlju kako bi se oprostio na 12. velikom takmičenju u svojoj zemlji sa 77 godina.

#Manola

#Španija

'