AKTUELNO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin izjavio je da je Srbiji potrebna znatno bolja sportska infrastruktura, ali i da je dobio obećanje premijera Aleksandra Vučića da će Vlada Srbije pomoći u izgradnji nacionalnog stadiona i poboljšanju uslova.

Čeferin, koji je imao veliku podršku FSS prilikom izbora za prvog coveka UEFA, boravi danas u poseti Srbiji na poziv predsednika FSS Slaviše Kokeze, zajedno su obišli Sportski centar u Staroj Pazovi, a potom se obratili medijima.

- Najveći problem srpskog fudbala je u infrastrukturi. Sastali smo se i sa predsednikom Vlade Srbije i dogovorili da će pomoći u finansiranju. UEFA je već puno pomogla FSS i ubuduće će. Dobili smo garancije da će u narednih nekoliko dana Vlada Srbije izdvojiti novac za izgradnju nacionalnog stadiona - rekao je Čeferin.

Na samom početku obraćanja istakao je da je zadovoljan što je došao u Srbiju.

- Drago mi je što je delegacija UEFA došla u Srbiju, ne samo zbog prijateljstva sa Kokezom i sa počasnim predsednikom Tomislavom Karadžićem. FSS je pokazao da ima poverenje u novi tim, da su mudri u diplomatskom smislu. Jedna je stvar kada podržavaš nekog kada pobedi, a druga kada je kandidat - rekao je Čeferin.

Foto: Pink.rs

On je najavio borbu sa huliganizmom, poručivši da reprezentaciji Srbije i klubovima preti eliminacija u slučaju ponovljenih incidenata na stadionima.

- Sami fudbalski Savezi nisu dovoljni, već i pomoć države. Ne može Kokeza da privodi ljude, već država da reaguje. Izgrednici ne smeju da budu na stadionima. Srbija je u ozbiljnoj opasnosti da se izbaci iz evropskih takmičenja zbog incidenata, a to bi bila katastrofa.

Slovenac je negirao mogućnost formiranja zatvorene Lige šampiona.

Proslavljeni reprezentativac Srbije, Dejan Stanković blizak je saradnik Čeferinu.

- Njegov zadatak je razvoj fudbala i obilazak zemalja. Odlično radi svoj posao - naveo je Čeferin.

#Aleksander Čeferin

#Fudbalski Savez Srbije | FSS

#Slaviša Kokeza

'