AKTUELNO

Španski fudbalski klub Barselona i argentinski napadač italijanskog Intera Lautaro Martinez postigli su dogovor o njegovom angažmanu u ovom klubu, pišu italijanski mediji.

Prema izvoru, španski klub će Martinezu plaćati 12 miliona evra godišnje. Takođe, fudbaler će, u skladu sa određenim uslovima, moći da prima bonus.

Prethodno je Barselona ponudila Interu 60 miliona dolara, kao i veznog Arturo Vidala i defanzivca Nelson Semed. Italijanski klub je odbio ovu ponudu, želeći da dobije 111 miliona evra, koje su u ugovoru 22-godišnjeg igrača naznačili kao obeštećenje. Sada je rukovodstvo španskog tima spremno da plati 90 miliona evra, dajući dodatnog igrača.

Martinez je ove sezone u sklopu "Intera" odigrao 31 utakmicu na različitim turnirima, postigao je 16 golova i dao četiri asistencije. Pridružio se klubu u julu 2018. godine iz argentinske Rasing za 25 miliona evra.

Tekašnji ugovor napadača važi do leta 2023. godine. U sklopu reprezentacije Argentine, Martinez je odigrao 17 mečeva u kojima je postigao devet golova.

#Barselona

#Inter

#Lautaro Martinez

'