AKTUELNO

Švajcarska liga jedna je od najneizvesnijih u Evropi u ovom trenutku.

I pored toga što bi je retko ko u Srbiji pratio tamošnju trku za titulu prvaka, u ovim okolnostima će to uraditi bar navijači i uprava Crvene zvezde.

Stanje na tabeli kaže da je Jang Bojs prvi sa bodom više od Sent Galena, ali i uz meč više.

U slučaju da Sent Galen iznenađujuće završi ispred "Mladih momaka", Zvezda bi u potencijalnoj trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona bila povlašćena.

Ekipa Petera Zidlera bi crveno-belima dala veće šanse ukoliko bi pobedila u sredu uveče u gostima pretposlednji Ksamaks.

Time bi stekla dva boda više od aktuelnog prvaka devet kola pre kraja.

Liga u Švajcarskoj je nepredvidiva, što govori i to da se Sent Galen bori za trofej prvaka, pa je nezahvalno i govoriti ko ima lakši raspored.

Sent Galen pored gostovanja Ksamaksu ima na strani utakmice Lugana, Serveta, Tuna i Ciriha, na svom još Sion, Lucern, Ksamaks još jednom i Bazel, dok Jang Bos ima Lugano, Tun, Servet i Lucern kod kuće, a Bazel, Cirih, Ksamaks i Sion u gostima, pre poslednje runde.

Ipak, sve ukazuje na to da će direktan duel u Bernu konkurenata odlučiti šampionsku trku!

Zvezdaši navijaju za Barselonu i Juventus

Jasno je da ima još mnogo da se igra, ali već sada se razmišlja o tome kakav put bi Zvezda imala u pohodu na treće učešće u Ligi šampiona.

I dalje je pitanje da li bi krenula od prvog ili drugog kola kvalifikacija, što zavisi od više faktora.

Da bi počela od drugog kola potrebno je da madridski Atletiko bude među četiri najbolja tima u španskoj LaLigigi (na dobrom putu je), ali i da Barselona i Juventus izbace Napoli i Lion u osmini finala Lige šampiona.

U prvi mečevima u Napulju (1:1) i Lionu (1:0) favoriti su se "okliznuli", ali svakako imaju šansu da u revanšu isprave stvari.

Kako bilo, pratiće se švajcarska liga u Srbiji, pored standardne Lige šampiona...

#FK Crvena Zvezda