AKTUELNO

Fudbaleri Bolonje iznenadili su Inter i trijumfovali sa 2:1, a heroj tima Siniše Mihajlovića bio je Musa Džuvara, koji ima neverovatnu životnu priču.

Vodio je Inter od 22. minuta golom Lukakua, u 65. minutu je Siniša Mihajlović u igru uveo Džuvaru umesto Sansonea, to mu se vratilo pogotkom ovog igrača u 74. minutu.

Posebno je ovo bio podvig jer je Bolonja od 57. minuta igrala sa igračem manje zbog isključenja Sorijana, ali je poverenje Mihi uzvratio Džuvara.

Inače, Bolonjih tinejdžer, 18-godišnji momak je iz Gambije došao sa samo 14 godina kao jedan od 25.000 afričkih izbeglica. Bio je prepušten sam sebi, po odluci Italije poslat je u Potencu, gde je našao posao i zaposlio se kako bi se izdržavao.

Džuvarua je inače, pre odlaska u Evropu, odgajao deda kada je postao siroče.

Prvo je počeo od amaterskog fudbala, jer je imao i posao kako bi preživeo. Ipak, u klubu Virtus Aviljijano trener Vitantoniio Suma rešio je da ga usvoji, postao mu je staratelj i omogućio mu je da trenira. Više nije morao da radi naporne poslove, privukao je pažnju skauta, pa ga je angažovao Kjevo. Neko vreme je proveo na pozajmici u Torinu, ali je "ono pravo" stiglo sa pozivom Bolonje.

Ona je za njegov transfer platila 500.000 evra, u mandatu Siniše Mihajlovića, koji je dobro znao kakav dragulj ima u rukama. 

#Bolonja

#Musa Džuvara