AKTUELNO

Ne postoji ekipa na Starom kontinentu kojoj Liga Evrope prija kao Sevilji.

Apsolutni rekorer po broju titula (5) u drugom po jačini takmičenju u Evropi ove sezone ima šansu da uveća taj saldo i ove godine, a prva naredna prepreka na tom putu će biti Vulvsi sa kojima igraju večeras (21.00) u Duizburgu, jednom od četiri grada domaćina fajnal-ejta LE.

Oslabljena neigranjem Nemanje Gudelja, Sevilja duel sa ostvrskim timom dočekuje u dobrom raspoloženju, posle izbacivanja jednog od favorita, Rome, a zanimljivo je da na poslednjih 18 utakmica nije poražena (po devet pobeda i remija). Ipak, na drugoj strani ih očekuju silno motivisani Vulvsi koji su se posle 48 godina našli u završnici nekog evropskog takmičenja.

- Bila je ovo dugačka sezona, prešli smo ogroman put. Čeka nas duel sa sjajnim protivnikom, biće teško ali moramo da uložimo poslednji napor - rekao je trener Vulverhemptona, Nuno Espirito Santo, čiji će tim u slučaju da slavi večeras igrati sa Mančester junajtedom koji je bio bolji od Kopenhagena (1:0).

Drugi deo kostura čine Inter i Bajer (trijumf italijanskog kluba 2:1), kao Bazel i Šahtjor koji će snage odmeriti večeras (21.00) u Gelzenkirhenu.

Svi mečevi u Nemačkoj se igraju bez publike, a finale Lige evrope je zakazano za 21. avgust u Kelnu.

#Liga evrope

#Sevilja