AKTUELNO

Fudbaleri Vojvodine umesto od drugog kvalifikacije za Ligu Evrope počeće od trećeg kola nakon što su im rezulati četvrtfinala drugog najjačeg takmičenja na Starom kontinentu pošli za rukom.

Koliko je bilo bitno osvojiti Kup Srbije, pokazuje rasplet u četvrtfinalu Lige Evrope koji je išao na ruku ekipama Vojvodine i Anortozisa.

Naime, srpskog i kiparskom predstavniku išlo je na ruku da iz Lige Evrope ispadnu ekipe koje u svojim ligama nisu obezbedile plasman u Ligu šampiona, a nakon što su Vulverhempton, Bazel i Kopenhagen završile učešće u četvrtfinalu, tako će Novosađani umesto od drugog, kvalifikacije započeti nešto kasnije, od trećeg kola.

To praktično znači da ih od Evrope dele samo dve utakmice. Naravno da ekipi Nenada Lalatovića neće biti lako, ali je ovo samo po sebi već uspeh. Naročito što će popraviti klupski i nacionalni koeficijent. U toj rundi ih čekaju ekipe poput Totenhema, Milana, Rendžersa pa će se u Novom Sadu nadati APOEL-u, Mariboru, BATE Borisovu...

Takođe, ono što se promenilo jeste da će mesto u Ligi šampiona, koje bi bilo popunjeno osvajačem Lige Evrope pripasti ekipi Rena koja ide direktno u elitno takmičenje. Sparta iz Praga neće morati u kvalifikacije te će pravo u grupnu fazu Lige Evrope, dok je Partizan osigurao mesto među nosiocima u eventualnom plej-ofu kvalifikacija.

#FK Vojvodina

#Liga evrope