AKTUELNO

Kako javlja španski "As" Zinedin Zidan pozvao je srpskog golgetera na najvažniji razgovor u 2020. godini.

Tom prilikom je Joviću saopštio da bi, za njegovo dobro, bilo bolje da odmah počne da traži klub u kome će provesti ovu sezonu na pozajmici.

"Avantura u kojoj Luka Jović nalazi u Realu postaje... olujna. Negde između sopstvenih grešaka, loše sreće, ali iznad svega malog broja ukazivanja šanse od strane Zidana, jedva da je imao priliku da pokaže svoj potencijal. A baš je Francuz bio taj koji je upravu kluba ubeđivao da je on poseban igrač. Međutim, na sastanku koji se desio ovih dana, Zizu je predložio Joviću da potraži neki drugi klub u kome će igrati u sezoni 2020/2021.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Bio je to suptilan trenerov način da igraču pokaže izlazna vrata. U tom razgovoru, Zidan je napadaču pojasnio razloge zašto misli da bi u drugoj ekipi mogao da se 'vrati sebi'. Srbin je ostao veoma iznenađen. Ali, prihvatio je tu novu realnost, svestan da mu se trener postavio na takav način, da nije imao drugog izbora nego da se saglasi sa izrečenim. To što je Jović tokom pauze samoinicijativno trenirao dvaput dnevno i čak poveo i ličnog trenera na Majorku, bilo je od male važnosti.

Ovo je neobična odluka, najblaže rečeno, jer je Zinedin Zidan bio jedan od glavnih zagovornika dovođenja Jovića u Madrid. Pre nešto više od godinu dana, klub je platio Ajntrahtu 60 miliona evra za jednog od najperspektivnijih napada na kontinentu, koji je dao 27 golova i imao sedam asistencija u 48 nastupa za nemački tim.

U belom dresu FK Real Madrid, međutim, sve se promenilo u sezoni 2019/2020. Usled četiri povrede i malo vere od strane trenera, Jović je zabeležio samo po dva gola i asistencije na 27 utakmica, a da pritom nije pokazao ni naznake matadora kakav je bio.

Sada, u mesecu u kome je pozvan u reprezentaciju po prvi put posle maltene godinu dana, treba da juri pozajmicu i da se pritom trka sa štopericom jer se u Španiji fudbalska pijaca zatvara 5. oktobra", stoji u tekstu španskog lista "As".

#Luka Jović

#Zinedin Zidan