AKTUELNO

Fudbalski savez Srbije dobiće od UEFA nagradu od 9,25 miliona evra ako se "orlovi" plasiraju na Evropsko prvenstvo, a polovinu tog novca podeliće između sebe igrači, stručni štab i zaposleni u administraciji, kako je Informer već pisao.

Kako bi dodatno motivisali izabranike Ljubiše Tumbakovića, čelnici FSS su im pred polufinale baraža za Norveškom obećali dodatne premije.

Reč je o sumi od 500.000 evra, koju će, takođe proporcionalno minutima provedenim na terenu, "orlovi" podeliti između sebe, ali tek kad sruše i Škotsku.

Kapiten Aleksandar Kolarov i drugovi dobiće na raspolaganje oko 4,6 miliona evra ako se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Sve što je potrebno da urade izabranici Ljubiše Tumbakovića da bi došli do tog novca jeste da u finalu baraža 12. novembra na "Marakani" savladaju selekciju Škotske. Imaće izuzetno jak takmičarski motiv, jer bi bili prva generacija od 2000. godine koja je odvela nacionalni tim na šampionat Evrope.

- FSS je odlučio da od ukupne premije od 9,25 miliona evra, koju UEFA daje svakom učesniku Evropskog prvenstva, polovinu novca prosledi igračima, stručnom štabu i zaposlenima. Raspodela premije bila bi slična onoj kad su se "orlovi" plasirali na Mundijal u Rusiji. Tad je FIFA svakom učesniku dala deset miliona dolara, odnosno oko 8,5 miliona evra. FSS je 45 odsto tog novca dao igračima i stručnom štabu, a pet odsto zaposlenima u administraciji - rekao je izvor Informera blizak FSS.

#Pobeda

#Reprezentacija

#Srbija

#bonus

#orlovi

#Škotska