AKTUELNO

Sjajna vest stigla je iz Francuske. Najugledniji fudbalski list Frans fudbal odao je veliko priznanje Draganu Džajiću svrstavši ga u izbor za najbolji tim u fudbalskoj istoriji.

To je još jedan dokaz koliko je Dragan Džajić vrednovan i cenjen i koliko je bio kvalitetan fudbaler. Nema sumnje da smo svi u Crvenoj zvezdi izuzetno ponosni na činjenicu da je naša legenda u izboru za najbolje levo krilo u istoriji fudbala.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Treća Zvezdina zvezda je na ovaj način dobila još jednu potvrdu za sve što je uradio za naš fudbal. Džajić je već izabran za najboljeg fudbalera ovih prostora svih vremena, a sada ima priliku da se nađe u idealnom timu u istoriji fudbala.

- Jedno od najvećih priznanja koje sam dobio, velika je čast i zaista sam srećan zbog toga. U ogromnoj konkurenciji kvalitetnih fudbalera, ući u uži izbor, pogotovo posle ovoliko vremena po prestanku aktivne igračke karijere je pokazatelj da sam svojim igrama ostavio dubok trag, ne samo u našem, već i u svetskom fudbalu. Posebno mi imponuje činjenica da sam jedini igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji se našao u ovom izboru. Priznanja mi nikada nisu bila cilj, uvek sam se trudio da odigram dobro i da tim za koji igram pobedi, ali zaista sam ponosan na činjenicu da je to prepoznato i da to još uvek ima težinu i vrednost. Lepo je biti u ovako prestižnom izboru i društvu - rekao je Dragan Džajić.

Foto: Wikipedia.org/Syrcro

Naša legenda se tako našla u konkurenciji: Olega Blohina (Ukrajina), Rivalda (Brazil), Rivelinja (Brazil), Ronaldinja (Brazil), Kristijana Ronalda (Portugal), Rajana Gigsa (Vels), Karl-Hajnca Rumenigea (Nemačka), Tijeri Anrija (Francuska) i Hrista Stoičkova (Bugarska).

Tim snova će biti izabran u decembru 2020. godine, a glasaće 170 novinara iz različitih zemalja.

#Dragan Džajić

#Sport

#fudbal