AKTUELNO

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su danas na svom terenu ekipu Bašakšehira sa 5:1, u nastavku utakmice šestog kola Grupe H Lige šampiona.

Meč je juče prekinut u 14. minutu nakon što je četvrti sudija na rasnoj osnovi uvredio člana turske ekipe Pjera Veboa. U događaju bez presedana u Ligi šampiona igrači obe ekipe su posle toga napustili teren, a meč je prekinut pri rezultatu 0:0.

Igrači oba tima pred današnji nastavak utakmice na zagrevanju nosili dresove sa natpisom "Ne rasizmu", a zatim su kleknuli na kolena zajedno sa zvaničnicima meča, što se smatra porukom protiv rasizma.

Domaća ekipa je povela golom Nejmara u 21. minutu, a isti igrač je u 38. minutu povećao rezultat na 2:0.

Foto: Tanjug AP/Francois Mori

U sledećem napadu domaće ekipe gol je postigao Mičel Baker, ali je poništen nakon pregledanja VAR-a zbog ofsajd pozicije.

Međutim u toku te akcije napravljen je prekršaj nad Nejmarom, nakon kojeg je dosuđen penal za domaće u 42. minutu, a precizan je bio Kilijan Mbape.

Foto: Tanjug AP/Francois Mori

U drugom poluvremenu viđena su još tri gola, prvo je Nejmar u 50. minutu postigao svoj treći gol na meču, da bi sedam minuta kasnije jedini gol za tursku ekipu postigao Mehmet Topal.

Mbape je svoj drugi gol na meču postigao u 62. minutu i tako postavio konačan rezultat 5:1 za Pari Sen Žermen.

Foto: Tanjug AP/Francois Mori

Na tabeli Grupe H francuska ekipa je završila na prvom mestu sa 12 osvojenih bodova, Lajpcig je drugi sa istim brojem bodova i lošijim međusobnim skorom, na trećem mestu je Mančester junajted sa devet bodova koji nastavlja takmičenje u Ligi Evropa, a na poslednjem mestu je ekipa Bašakšehira sa tri boda.

#Bašakšehir

#Liga šampiona

#PSŽ