AKTUELNO

Krilni fudbaler Slavoljub Srnić zvanično se danas posle skoro dve godine vratio u Crvenu zvezdu, saopšteno je na sajtu kluba.

Srnić je trenirao sa crveno-belima od novembra, nakon što je raskinuo ugovor sa Las Palmasom, u koji je i otišao iz Crvene zvezde.

"Nijednog trenutka se nisam razmišljao oko povratka, bilo je samo pitanje da li sam potreban upravi i stručnom štabu. Ipak, svideo sam se treneru Stankoviću posle dve nedelje i već tada me je pitao da li želim da ostanem, a ponavljam, nisam se razmišljao uopšte. Sigurno će mi značiti to što sam već trenirao sa timom, uvideo sam šta je ono što šef stručnog štaba želi i šta mogu da očekujem. Imponuje mi i što mi je stiglo mnogo poruka podrške od strane navijača kada su čuli da treniram sa Zvezdom i što im je drago što sam se vratio", rekao je Srnić.
Srnić ima jasnu novogodišnju želju.

"Gol Kelnu je obeležio moju dosadašnju karijeru i naravno da bih voleo da to ponovim protiv Milana. Međutim, neka se bilo ko upiše u strelce, samo da prođemo i napravimo još jedno čudo. U Novoj godini bih upravo to poželeo navijačima, klubu i sebi - da napravimo iskorak protiv Milana, koji je izvanredna ekipa i prođemo ih. Ako smo pobedili Liverpul koji je te sezone osvojio Ligu šampiona, sve je moguće", istakao je Srnić.

Srnić je rođen 12. januara 1992. godine u Šapcu, a prve fudbalske korake napravio je u lokalnoj Mačvi, da bi zajedno sa bratom Dragoljubom, kao petnaestogodišnjak došao u mlađe kategorije Crvene zvezde.

Debi za prvi tim imao je 6. novembra 2010. godine protiv OFK Beograda.

Ipak, posle toga odlazi na kaljenja, prvo u Sopot (28 utakmica i 8 golova), a potom i u Čukarički (31 utakmica i 8 golova), čiji igrač potom i zvanično postaje.

Učinak na Banovom brdu otkad je parafirao ugovor sa Čukaričkim mu je takav da je na 81 utakmici postigao 15 pogodaka, da bi se potom u Crvenu zvezdu vratio 31. avgusta 2015. godine.

Ostavio je odličan utisak i ostvario učinak od 124 odigrane utakmice, uz 15 postignutih golova, u svim takmičenjima.

Potom u januaru 2019. godine odlazi u Las Palmas, za koji je na 36 utakmica postigao pogodak.

#FK Crvena Zvezda

#Slavoljub Srnić