AKTUELNO

Paolo Đreati, fudbalski skaut iz Italije, analizirao je Crvenu zvezdu.

Povod za to bio je okršaj crveno-belih sa ekipom Milana u 1/16 finala Lige Evrope. Italijan se dotakao i Dejana Stankovića, kao i igrača Zvezde koji bi mogli da napuste klub u januaru. Đreati smatra da ne bi bilo iznenađenmje ukoliko bi Zvezda izbacila Milan i prošla u osminu finala.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Crvena zvezda ima potencijal i mogućnost da dovede Milan u vrlo neugodnu situaciju kroz dvomeč. Ne bih se iznenadio ukoliko bi prošao tim iz Beograda. Moj optimizam se bazira na pažljivom posmatranju rasta tima koji predvodi Stanković - rekao je Đreati i dodao:
Uspeo je da u Crvenu zvezdu implementira evropski mentalitet. Poseban akcenat je stavio na brzu tranziciju. Veoma je fleksibilan, menjao je tokom jeseni formaciju, igrao sa tri ili četiri igrača u defanzivnoj liniji. Po mom mišljenju moći će da se vrati u Italiju kao trener nakon što je Crvenoj zvezdi vratio staru slavu - ističe on.

Dodaje se i da je bilo priče i o Marakani koja će 18. februara ugostiti Rosonere.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Zvezdin stadion je mitski. Sa navijačima postaje nešto jedinstveno. Predstavlja veliku prednost za igrače Crvene zvezde i nadam se da će se situacija sa korona virusom stabilizovati i da će navijači imati priliku da budu na tribinama - priča Đreati.

Izdvojio je Italijan i igrače koji su velika pretnja, ali i one koji bi mogli da napuste klub.

Kroz istoriju smo naučili da je Zveda rasadnik šampiona. Iz poslednje generacije bih istakao Radulovića, veznog fudbalera rođenog 2002. godine ofanzivnih karakteristika. Levonog je, a može da igra u sredini i po boku. Smatram da će on već u januaru da bude prodat. Čak i Nikolić iz generacije 1999. ima velike izglede da promeni sredinu, a još jedan zanimljiv igrač iz te klase je Petrović. U pitanju je centralni vezni fudbaler koji je odličan u kreiranju napada, ali i defanzivi. Po njihovom odlasku u prvi plan će izbiti Gavrić, fudbaler koji može da igra na oba krila, sjajnih ofanzivnih karakteristika i tehničkih kvaliteta. Na kraju bih istakao Erakovića, štopera koji je vrlo dobar u markaciji - rekao je Đreati za kraj.

Autor: S. K.