AKTUELNO

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela izjavio je večeras da je klub ove godine po pitanju rezultata pomerao granice i afirmisao brojne mlade igrače.

Mrkela je na "crveno-beloj" večeri emitovanoj na klupskoj televiziji, rekao da je završena još jedna uspešna kalendarska godina u kojoj je Crvena zvezda osvojila treću uzastopnu titulu prvaka Srbije, što je tek treći put u istoriji tog kluba.

"Ostvaren je i drugi cilj koji smo postavili, kvalifikovali smo se u grupnu fazu Lige Evrope i sa rekordnih 11 bodova smo zauzeli drugo mesto u grupi, prezimili smo u Evropi i na proleće ćemo igrati veliki dvomeč sa Milanom. Ovo je godina u kojoj smo pomerali granice i u kojoj smo afirmisali veliki broj mladih igrača", rekao je Mrkela.

On je naveo i da će ova godina ostati upamćena po promeni trenera, nakon što je Vladana Milojevića zamenio Dejan Stanković, kome je to prvi trenerski posao.

Foto: Beta/Dragan Gojić

"Pokazao je Dejan Stanković da uz uspešnu igračku karijeru može da da gradi i uspešnu trenersku karijeru i sa njim smo ove godine pomerili mnoge granice kada je u pitanju rezultat u našem klubu", rekao je Mrkela.

"Ostaćemo na ovom putu, ciljevi će nam ostati isti. Želimo da osvojimo i četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije, što će biti ptvi put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi", dodao je.

Foto: Tanjug AP/Olivier Matth

Zvezda je prošla grupnu fazu Lige Evropa i u šesnaestini finala igraće protiv Milana, 18. i 25. februara.

"Verujem da u dvomeču protiv Milana možemo da pružimo dve dobre utakmice i da se na pravi način predstavimo Evropi u duelima protiv velikana kakav je Milan. Posle ove uspešne kalendarske godine čekaju nas novi izazovi", rekao je Mrkela.

#Crvena Zvezda

#Mitar Mrkela