AKTUELNO

Član uprave Fudbalskog kluba Vojvodina, Slobodan Milutinović pričao je o ciljevima, pojačanjima, saradnji Vojvodine sa Proleterom, Veljku Simiću i mnogim drugim interesantnim stvarima.

Milutinović je prvo rekao otkud on na utakmici Proletera, a podestili su ga i da se u javnosti zna za njegovo prijateljstvo sa sportskim direktorom Bislimi Amirom.

Taj dan smo doneli odluku da pogledamo nekoliko utakmica koje su se odigravale u Antaliji, podelili smo se i ja sam došao da pogledam Proleter. Došao sam da pogledam neke igrače, a usput da dam podršku mom prijatelju koji je sportski direktor, na prvoj utakmici u Antaliji - rekao je Slobodan.

Slobodan je otkrio i da li ima neki vid saradnje sa Proleterom?

Sa Proleterom smo dugo godina imali saradnju u vidu razvoja naših mlađih igrača, fudbalskim žargonom da kažem bili su na kaljenju u Proleteru. Dosta igrača dok je Proleter bio u nižem rangu takmičenja se lepo razvilo. Kao što su Željko Brkić, Dušan Tadić, Ivanić, Ubibarip , Emil Rockov. Pokazali su i tada kao i sada, da su dobar klub za razvoj mladih igrača. Kada su stasali u seniorskom fudbalu, nastavili su karijeru kod nas. Danas je to FK Kabel. Sada, kada smo u istom rangu, saradnju smo nastavili kroz transfere između nas. Jedan od njih je i Nemanja Čović, koji je jedan od zaslužnijih za trofej u Kupu. - izjavio je Milutinović.

"Da li ima nekih igrača Proletera koji su zanimljivi za Vojvodinu, priča se da ste zainteresovani za Leandra?" - pitali su ga novinari u nastavku.

Mogu da kažem da necemo dozvoliti da prvi ne vidimo neke igrače u Proleteru, jer je to u našem dvorištu. Leonardo je skrenuo pažnju na sebe ovih 6 meseci, pokazao se interesantim, ali o tome će Sportski direktor da priča, ako uopšte dođe do interesovanja Vojvodine - govori Milutinović.

Novinari su želeli da čuju od Slobodana Milutinovića i da li se u njegovom timu može očekivati neko veliko pojačanje, s obzirom na to da se spominjao i Boaći.

Po meni veliko pojačanje za nas su igrači koji su nam se priključili iz omladinskog pogona. To je budućnost Vojvodine, UO je izneo plan pred Skupštinu kluba koja je prihvatila i usvojila da se Vojvodina okrene svom omladinskom pogonu, dokazanoj “fabrici” talenata. Uz par iskusnih, stabilnih i dokazanih igrača koji će biti mentori onim mlađim. Boaći po meni jeste pojačanje za neke superligaške ekipe, ali u ovom konceptu se ne uklapa u nas dugoročni plan - priča Slobodan.

Slobodan je otkrio i kako je zadovoljan uslovima za pripreme u Antaliji.

Uslovi u Turskoj su najbolji mogući. Trudimo se da našim igračima pružimo maksimalno savršene uslove za pripreme i mislim da smo to uspeli i ove godine - izjavio je Milutinović.

"Prvu utakmicu na pripremama ste odigrali 1:1, debitovao je i Veljko Simić. Da li ste zadovoljni igrom bivšem igrača Crvene zvezde?" - glasilo je sledeće pitanje.

Jeste, prva utakmica je uvek teška, bila je dobra utakmica, videli smo dosta mladih igrača na terenu, dobrih poteza. Simić je pokazao da će biti dobro pojaćanje za nas i da se nismo prevarili njegovim dolaskom - rekao je on.

S obzirom na to da je FK Vojvodina prošle sezone osvojio Kup, Milutinović je rekao i koliko je teško odbraniti veliki trofej.

Svake godine je teško uzeti Kup. Jedna utakmica, mnogo faktora mora da se složi za jedan trofej. Uvek je teže braniti trofej, jer sada kada pobedimo, ljudi kažu: “Pa dobro, izgubili smo od Voše koja je branilac Kupa”, to se podrazumeva, a ako bi nas kojim slučajem pobedili: “Mi smo heroji, pobedili smo Vošu”. Samim tim, igrači protiv nas ulaze sa jos većim motivom – zaključio je Slobodan Milutinović