AKTUELNO

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa "prošla kroz pakao" i uradila više nego izuzetnu stvar.

Španac je dodao da je težak raspored tokom zime njegov tim prebrodio.

Siti je u utorak uveče pobedio Vulverhempton sa 4:1 i ima 15 bodova prednosti, uz utakmicu više, od drugoplasiranog Mančester junajteda.

Siti nije izgubio bodove u Premijer ligi još od remija protiv Vest Bromvič Albiona 15 decembra. Tokom niza od 21 pobede Siti je stigao do finala Liga kupa, četvrtfinala FA kupa i pobede protiv Borusije iz Menhengladbaha u prvoj utakmici osmini finala Lige šampiona.

"Tokom zime u Engleskoj je pakao, a za to vreme mi smo uradili nešto izuzetno. To je i više nego izuzetno. Igrači zaslužuju sve moje pohvale, ali Liverpul ima krunu. Mi smo sada u najboljoj poziciji da ih skinemo u pokušaćemo, ali oni su šampioni. Da bismo osvojili Premijer ligu potrebni su nam bodovi", rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

U veliki gradski derbi protiv Mančester junajteda, u nedelju na svom stadionu, Siti ulazi nizom od 15 pobeda u Premijer ligi.

"Imamo dan ili dva za odmor i da se spremimo. To je neverovatna prilika da napravimo veliki korak i pokušaćemo. U opticaju su 33 boda. Mi smo zaista u dobroj poziciji, pre dva ili tri meseca nisam očekivao da ćemo biti u ovakvoj poziciji, ali moramo da ostanemo mirni i da igramo kao što smo igrali protiv Vulverhemptona", naveo je Gvardiola.

#Engleska

#Đuzep Pep Gvardiola