AKTUELNO

Ne razmišljam o imenu rivala, nije mi bitan ni raspored, bitno mi je samo da moj tim bude spreman za izazove koji nas očekuju, rekao je danas selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči starta kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

"Bio bih najsrećniji čovek kada bih mogao da utičem na raspored. Ali, ne možemo, moramo da igramo sada. Startujemo protiv Irske i Portugalije, pa idemo u Azerbejdžan. Nema tu kalkulacija, tipa, dobijemo Irsku, pa bod protiv Portugalije, pa pobedimo u Azerbejdžanu. Ko nam to garantuje? Dakle, cilj je svih devet bodova, ali videćemo šta ćemo uraditi. Videćete, najteža utakmica biće protiv Luksemburga, to vam garantujem", izjavio je Stojković na onlajn konferenciji za medije.

On je dodao da nije bitan sistem igre, nego principi u ofanzivnom i defanzivnom delu.

"Ako neko kaže da je 3-5-2 loš sistem, a protiv Rusije je bilo 5:0 i dobili smo u Norveškoj opet sa trojicom pozadi... Zašto bi odbrana bila najgori deo tima? Iz svakog sistema može da se izvuče maksimum, a ja ću se opredeliti za formaciju u kojoj će tim biti na terenu. Ono što budete videli odougo je nebitno, opredeliću se za formaciju za koju smatram da će nam doneti igru i rezultat. Nije garancija ni četiri, ni tri beka da ćete pobediti, već od principa koje trener treba da pokaže i igračima kaže u datom momentu šta da rade. želim da budemo organizovana ekipa", istakao je Stojković i dodao da će novog kapitena odrediti u ponedeljak uveče, posle okupljanja.

Selektor je napomenuo i da će Aleksandar Mitrović imati njegovu punu podršku, uprkos maloj minutaži u Fulamu, kao i da veruje kako je samo pitanje trenutka kada će postati najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

Kada je u pitanju nedisciplina o kojoj se u prethodnom periodu mnogo pričalo Stojković je bio jasan.

"Samo mi dajte imena i obećavam vam da odmah idu kući. Ima puno neistina i tračeva. Svi koji su bili ranije i koji su sada sigurno poseduju taj patriotski duh u sebi. Ne verujem da ima u njima kalkulacija da hoće ili neće da igraju. Bilo je nekih stvari i pitanje je da li su neki stvarno bili povređeni ili su se čuvali za klub. To neće smeti da rade. Tu ću biti vrlo rigorozan. Voleo bih da mi date ime i održaću svoju reč, odvešću ga sam do aerodroma".

Srbija 24. marta dočekuje Irsku, tri dana kasnije u Beograd stiže Portugalija, dok 30. marta sledi duel protiv Azerbejdžana u Bakuu.

#Dragan Stojković Piksi

#Reprezentacija

#Srbija