AKTUELNO

Fudbaleri Srbije mečom protiv Republike Irske u Beogradu započinju borbu za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Na debiju novog selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je ustoličen pre samo tri nedelje, "Orlovi" će pokušati da se vrate na veliku scenu.

Piksijevi "Orlovi"

U A grupi u kojoj su Portugal, Luksemburg, Azerbejdžan, Irci su rivali "Orlovima" na stadionu "Rajko Mitić" u prvoj od tri duela ovog meseca.

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

Ako Srbija želi na Mundijal – na svom terenu nema pravo na grešku protiv direktnog konkurenta, oslabljenog brojnim izostancima, pa se pobeda postavlja kao imperativ.

Posebno u ovom "sprintu" od kvalifikacija koje će se održati nikad kraće...

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

Istovremeno, u A kvalifikacionoj grupi sastaju se Portugal i Azerbejdžan u Torinu, što ćemo, naravno, ispratiti.

TOK MEČA:

KRAJ! 3:2 ZA SRBIJU!

22:34 - Igraće se još četiri minuta / Toliko su sudije produžile.

22:30 - 86' Srbija "vratila" Irsku – 3:2!

Veliki kiks Stefana Mitrovića, sa kapitenskom trakom. Vratio je užasnu loptu Dmitroviću, prikrao mu se Šejn Long i dodao za Džejmsa Kolinsa koji je ubacio u praznu mrežu. Neverovatno da ulazimo u dramu – 3:2.

22:20 - 76' Mitrooooović! 3:1!

Drugi gol našeg centarfora za osam minuta. Sada je akciju pokrenuo Stahinja Pavlović, prepustio je Tadiću, koji je idealno centrirao, pogodio Mitrovića u glavu, a ovaj je smestio u mrežu.

22:13 - 69' Preokret – 2:1 za Srbiju! / Magija Aleksandra Mitrovića! Kakav potez, kakav lob našeg najboljeg strelca sa preko 20 metara. Sa dosta osećaja je prebacio golmana Irske i doneo preokret Srbiji.2:1!

22:08 - A. Mitrović i Maksimović na terenu / Zamenili su Đuričića i Račića.

22:07 - 63' Milenković – blizuuu! / Namestio se, imao prostora, šutirao, ali je lopta zamalo prošla pored gola.Nije bio jak udarac, zato je i Vlahović pokušao da je stigne...Nije uspeo.

22:02 - 57' Opet period loše igre Srbije / Kao da Irci više žele drugi gol.Prilog u tome govori da su u samo minut imali dve dobre šanse, ali se nisu snašli pred Dmitrovićem.

21:56 - 52' Mitrović hodao po ivici ambisa / Loše je procenio let lopte, potom rizikovao sa klizećim startom, ali je srećom bio precizan u svom kazenom prostoru.Previše je rizikovao...

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

21:53 - 50' Irci prete / Robinson je protutnjao po strani, bilo je opasno, ali je odbrana Srbije "preživela" nekako.

21:50 - I odmah šansa za Srbiju / Tadić je odlično provukao loptu do Đuričića, a ovaj vratio Lukiću na 16 metara, ali je vezista Torina prebacio gol.Loš udarac iz sasvim solidne pozicije.

21:49 - Piksi uvodi Filipa Kostića / U svlačionici na poluvremenu ostao je Filip Mladenović.

21:44 - Opis prvih 45 minuta / Srbija je iskazala stare boljke, opet prosula mnogo minuta, pa može i da bude zadovoljna što je 1:1.Praktično 40 minuta nismo ništa napravili, Irci su iz prvog šuta (Braun) poveli i imali kontrolu protiv bezidejne Srbije.I onda divna akcija Đuričića i Tadića, lopta ka Vlahoviću, koji je potvrdio odličnu formu.Čak za tih pet minuta su "Orlovi" uradili više jer su stvorili još dve šanse, ali su se gosti nekako odbranili.Nadamo se da će Piksijevi momci u drugom delu igrati kao u finišu prvog.

21:32 - Kraj prvog poluvremena

21:31 - Igraće se još minut

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

21:26 - 40' VLAHOOOOVIĆ – 1:1! Iz prve dobre akcije Srbije!Kombinovani su Đuričić i Tadić, koji je izbacio Vlahovića pred gol Irske, a napadač Fiorentine pogodio suprotan ugao levom nogom.Srbija je izjednačila!

21:24 - 37' Fudbaleri Srbije bez smislene akcije, osim jednog solidnog centaršuta Mladenovića.Nema maštovitosti, kreacije, ideje, sličan meč kao protiv Škotske.Srbija ne može da se poveže!

21:18 - Bačenih pola sata / Osim što Srbija gubi, za pola sata ama baš ništa nije pokazala.Možda jedna poluprilika, poneki korner i to je sve.Nova Srbija, a stare navike...

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

21:12 - Opet stare boljke, opet nema kreativnost, opet bledo...Nadamo se da će se promeniti situacija...

21:04 - Gol! Srbija gubi od Irske! Braun je strelac!

Kalum Robinson je centrirao sa desne strane, a vezista prestona nadskočio Mladenovića i podogio glavom za 0:1.

Irska vodi iz prvog udarca. Početak iz košmara za Srbiju!

20:58 - 11' Srbija pokušava da se nametne / Ali joj ne ide baš najbolje, Irci su u "bloku" i disciplinovano se brane..

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

20:52 - 6' Sada tri kornera zaredom za Srbiju / Preneli su fudbaleri Srbije težište na polovinu rivala... Prethodno, je Vlahović bio u prilici, ali je jedan defanzivac Irske izbio loptu ispred njega.

20:49 - 4' Doerti već "požuteo" / Preoštar start nad Mladenovićem i odmah je Italijan Masa izvadio karton.

20:48 - 2' Irci već pritiskaju / Pomalo neočekivano. Po desnoj strani pokušavaju preko Doertija, fudbalera Totenhema, izborili su se za dva kornera. Drugi je bio opasan, ali je lopta prošla pored gola...

20:46 - Meč je počeo!