AKTUELNO

Mučio se Mančester junajted protiv Brajtona, ali je ipak uspeo da slavi sa 2:1 na "Old Trafordu" u 30. kolu Premijer lige.

"Crveni đavoli" su od starta susreta preuzeli inicijativu, no ona je kratko trajala. Gosti su se oslobodili pristiska i sve više krenuli da napadaju ka golu Dina Hendersona.

Za hrabar pristup stigla je nagrada u 13. minutu kada je bivši igrač Junajteda Dani Valbek doveo goste do prednosti. Prvi njegov pokušaj je sjajno zaustavio čuvar mreže domaćih, ali drugi nije mogao, pa je na semaforu stajalo 0:1.

Imao je reprezentativac Engleske još nekoliko dobrih intervencija do odlska na odmor, tako da je rezultat vrlo lako mogao da bude drugačiji.

Očekivalo se da izabranici Olea Gunara Solskjera krenu sa napadima u nastavku susreta. To su i uradili i došli do izjednačenja u 63. minutu preko Markusa Rašforda. Odlično ga je proigrao Bruno Fernandeš, a ovaj sjajno šutirao po zemlji i pogodio za 1:1.

Brajton nije uspeo da odoli naletima domaćin i poklekao je u 83. minutu. Mejson Grinvud je posle lošeg udarca Pola Pogbe glavom šutirao, lopta je na putu ka mreži pogodila jednog igrača gostiju i završila iza leđa Roberta Sančeza.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, ali ni izglednih prilika. Junajted je ovim trijumfom načinio važan korak ka plasmanu u Ligu šampiona naredne sezone.

Tim sa "Old Trafroda" je ostao drugi na tabeli sa 60 bodova, dok je Brajton 16. sa 32 boda.

#Brajton

#Mančester Junajted