AKTUELNO

Fudbaleri Real Madrida dočekali su na stadionu Alfredo Di Stefano ekipu Liverpula. Uzbuđenja u ovom meču nije manjkalo.

Slavio je Real 3:1 i to potpuno zasluženo. U prvom poluvremenu tim iz Engleske nije ličio na sebe. Raspala se odbrana gostiju, a Filips i Aleksandar Arnold pogrešili su olako što je dovelo do golova. 

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Vinisjus Žunior doneo je Realu vođstvo u 27. minutu. Brazilca je odlično proigrao Toni Kros dubinskom loptom, a Filips se nije najbolje postavio, te mu je Brazilac pobegao za 1:0. 

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Marko Asensio bio je strelac gola u 36. minutu. Loše je reagovao Trent Aleksandar Arnold lopta dolazi do Asensija koji uvećava prednost "Kraljeva. 

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

U drugom poluvremenu strelac je bio Mohamed Salah. Prelepa akcija Liverpula dovela je do udarca Žote, izblokirao ga je Modrić, a lopta se odbija do Salaha koji u 51. minutu smanjuje na 2:1. 

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Ipak, u 65. minutu Benzema dodaje do Modrića, a hrvat pronalazi Vinisijusa koji sa peterca šalje loptu u gol za konačnih 3:1. 

U drugom meču Mančester siti je savladao Borusiju iz Dortmunda 2:1 u utakmici koja je odigrana u Mančesteru. Domaćin je tokom celog meča kontrolisao igru. Građani su do gola došli nakon greške gostiju. Povukli su napad sa sredine terena, uz odličnu pas igru, a lepu akciju krunisao je Kevin De Brujne u 19. minutu. 

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Ipak, u drugom poluvremenu igrači Borusije dolaze do izjednačenja. Igrao se 83. minut, nakon greške na sredini terena usledila je lepa akcija i izjednačenje Rojsa. Ni to nije bilo sve, Fil Foden je doneo pobedu Sitiju u 90. minutu.

Real Madrid – Liverpul 3:1 (2:0) 

(Vinisijus 28', 65' Asensio 36' - Salah 51) 

Sudija Feliks Brih 

Real Madrid: Kurtoa, Mendi, Fernando, Militao, Vaskez, Modrić, Kazemiro, Kros, Vinisius, Benzema, Asensio

Liverpul: Alison, Aleksader-Arnold, Filips, Kabak, Robertson, Vajnaldum, Keita, Fabinjo, Salah, Žota, Mane