AKTUELNO

Potez FSS za svaku pohvalu.

Na predlog ljudi koji vode računa o mlađim kategorijama u našoj krovnoj fudbalskoj organizaciji, tridesetak dečaka iz Kosovske Mitrovice pozvano je da uzmu učešće na prolećnom kampu ’Igraj za Srbiju’, koji počinje u ponedeljak i traje do 17. aprila na terenima Sportskog centra u Staroj Pazovi. Kamp je namenjen dečacima koji aktivno igraju fudbal, uzrasta od 9 do 17 godina.

Direktor mlađih kategorija Nikola Lazetić kaže da će jedan od zadataka u narednom periodu biti organizacija što više selektivnih turnira i utakmica po našim regionima:

- Prvu selektivnu utakmicu u 2021. godini realizovali smo u Kraljevu sa selekcijom naše najtalentovanije dece sa Kosova i Metohije. Želja nam je da svakom detetu u Srbiji damo mogućnost da kroz regionalne selektivne utakmice i turnire dođe do dresa i grba naše reprezentacije – podvukao je Lazetić.

Foto: FSS

Inače, utakmica u Kraljevu bila je prva akcija pionira i petlića sa teritorije Kosova i Metohije posle 23 godine pauze. Tim povodom, predsednik FS ovog regiona Igor Uljarević zahvalio se čelnim ljudima FSS na velikoj podršci i izrazio nadu da će neko od tih dečaka vrlo brzo krenuti stopama Miloša Krasića, Milana Biševca, Nikole Lazetića i mnogih drugih asova koji su prve fudbalske korake napravili upravo u Kosovskoj Mitrovici:

- Bio sam pre nekoliko dana na sastanku u Beogradu i tom prilikom direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić i koordinator Igor Matić obećali su da će nam u narednom periodu omogućiti odigravanje brojnih utakmica gde će naša deca pokazati šta znaju i konkurisati za neku od selekcija Srbije – rekao je Uljarević.

Pored talentovanih fudbalera, učešće na kampu Igraj za Srbiju uzeće i dva instruktora sa teritorije Kosova i Metohije.

#FSS

#Kosovska Mitrovica