AKTUELNO

Ne verujem da će osnivanje Superlige na bilo koji način rešiti finansijske probleme evropskih klubova koji su nastali zbog pandemije korona virusa, izjavio je izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

"Upravo suprotno, verujem da svi klubovi u Evropi treba solidarno da rade na tome da se troškovi, a posebno troškovi na ime plata igrača i provizije agenata, dovedu u ravan sa zaradama kako bi evropski fudbal bio racionalniji", istakao je Rumenige za klupski sajt.

Bajern nije među grupom klubova koji su formirali Superligu, a Rumenike ističe da bavarski klub podržava najavljene reforme Lige šampiona od strane Evropske fudbalske unije (UEFA), koje su ostale u senci posle objave o formiranju novog takmičenja.

"Uvereni smo da trenutna struktura u svetu fudbala garantuje sigurne osnove. Bajern pozdravlja najavljene reforme Lige šampiona jer veruje da je to pravi korak ka daljem razvoju evropskog fudbala. Izmenjena grupna faza doprineće većim uzbuđenjima i emotivnom iskustvu koje donosi ovo takmičenje", zaključio je Rumenige.

#Karl-Hajnc Rumenige

#superliga