AKTUELNO

Srpski fudbaler Dušan Vlahović igra sjajno ove sezone u dresu Fiorentine i nema sumnje da će mnogi klubovi pokušati da ga dovedu. O njemu je govorio bivši fudbaler i funkcioner Partizana Ivica Iliev.

Mladi napadač rešeta mreže na terenima širom Italije. Do sada je u Seriji A postigao 16 golova, a iza njega su Lautaro Martinez i Zlatan Ibrahivomić koji su se do sada 15 puta upisali u strelce.

O njegovim odličnim igrama za italijanske medije govorio je Ivica Iliev.

- Od kako je otišao u Fiorentinu uvek sam govorio samo najbolje stvari o njemu, čak i kada su ga mnogi kritikovali. Sa mladim ljudima je potrebno strpljenje. Sećam se da mi je pre pet godina, kada sam počeo da radim kao operativac u Partizanu, skaut jedne velike evropske kompanije rekao da u njegovoj generaciji nema boljeg napadača na svetu. Tih godina se još nije čulo za Halanda, ali verujem da će u budućnosti uspeti da dosegne njegov nivo. Ne mislim da će se zaustaviti, jer ima karakter šampiona i nebo je granica za njegov talenat - rekao je Iliev.

On ističe da je od starta kod Vlahovića bio vidljiv njegov pobednički mentalitet.

- Već sa 16 godina je bio šampion. U glavi je bio kao 26-godišnjak. Radio je sa timom i pre i posle treninga. U glavi je poput Kristijana Ronalda.

Iliev je ubeđen da reprezentativac Srbije bez problema može da u najjačim klubovima u Italiji i da je Serija A ta koja mu najviše odgovara.

- Za mene, može da igra u bilo kojoj ligi. Možda još nije spreman za Premijer ligu, barem fizički, ali za 4-5 godina biće! Međutim, vidim ga u velikim klubovima u Italiji, jer se dobro oseća u Seriji A, poput ribe u moru. Već danas bi bio spreman da igra u nekom od tih timova i mislim da trenutno vredi između 40 i 50 miliona evra, ali za nekoliko godina mogao bi da vredi i do 100. Malo je onih koji rastu tako brzo kao on.

Za kraj je otkrio kako je 21-godišnjak iz Beograda stigao u Fiorentinu.

- Prodali smo ga za mali novac, da je ostao sa nama još jednu sezonu bio bi to najveći transfer u istoriji srpskog fudbala. Prerano je otišao, ali Fiorentina je obavila strašan posao - zaključio je Iliev.

Vlahović će priliku da popravi golgeterski saldo imati u nedelju od 15 sati, kada "ljubičasti" dočekuju Juventus.

#Dušan Vlahović