AKTUELNO

Iako poslenjih godina to nije bio slučaj, Mančester junajted je ove sezone na samom vrhu Premijer lige.

Foto: Tanjug AP/Dave Thompson

Međutim, da je danas izgubio od Liverpula, u utakmici koja će dobiti novi datum, Mančester siti bi i matematički osvojio novu titulu šampiona Engleske.

Foto: Tanjug AP/Dave Thompson

Odluka Glejzera da Junajted uđe u Superligu Evrope raspalila je navijače koji od tada prave nerede na ulicama Mančestera, a danas je sve eskaliralo na stadionu i to baš pred veliki derbi sa Liverpulom! 

Foto: Tanjug AP/Dave Thompson

Sve je počelo ispred klupskog hotela, nakon čega je veliki broj navijača probio policijski kordon, ušao na stadion i počeo da uništava inventar. Stradale su korner zastavice, klupe za rezervne igrače, upaljene su baklje, a haos i dalje traje. 

Ovo je jedan od najradikalnijih protesta u Engleskoj u poslednjih nekoliko godina, a zbog haosa koji vlada na i oko Old Traforda pitanje je hoće li se danas održati veliki derbi protiv Liverpula koji je na programu od 17:30. 

Navijači su bili besni zbog klupskih odluk, pogotovo jer su pristupili Superligi Evrope koja je kroz 48 sati doživela fijasko. Pogotovo su Glejzeri na udaru, vlasnici Junajteda, zbog njih su se i pred stadionom danas okupili navijači.

Foto: Tanjug AP/Dave Thompson

Međutim, sve je preraslo u jedan veliki incident kada su pristalice kluba probile barijere i upali na igralište čuvenog stadiona.

Obezbeđenje je reagovalo, ali je znatno više bilo navijača koji još uvek pristižu na "Old Traford", javljaju engleski mediji.

Foto: Tanjug AP/Dave Thompson

Bilo je bakljade, pesama, uvredljivih poruka na račun porodice Glejzer od koje očeuku isti potez kao što je nedavno napravio direktor Ed Vudvord - odlazak. Internetom kruži i zanimljiv snimak momka koji se popeo na gol i sa istog pao na travu nakon što mu se noga zapetljala u mrežu:

Nešto pre 17 časova, odnosno pola sata pre nego što je utakmica trebalo da počne, je objavljeno kako duela ipak neće biti u predviđenom terminu zbog cele situacije.

Foto: Tanjug AP/Dave Thompson

#Derbi

#Engleska

#otkazivanje