AKTUELNO

Pešić je sklonio porodicu u Srbiju pre desetak dana.

Srpski fudbaler Aleksandar Pešić koji igra za Makabi iz Tel Aviva, nalazi se u epicentru velikog rata, a na društvenim mrežama postavio je snimak trenutka kada je na prestonicu Izraela ispaljeno 130 raketa!

Sukob izraelske vojske i Hamasa kulminirao je raketnim udarima na Tel Aviv, čime su se obistinile Hamasove pretnje, a trenutak kada je "stiglo" 130 projektila na društvene mreže postavio je srpski fudbaler Aleksandar Pešić.

Foto: Printscreen YouTube/ Crvena zvezda

Pešić je bezbedan u Tel Avivu, ali doza nesigurnosti uvek postoji, a fudbaler se juče oglasio za srpske medije i otkrio kakva je situacija.

Video: Instagram.com/pesic45

- Ne ulazim u njihove stvari, ali znam, prvom prilikom, ako budem nešto osetio, da sam nesiguran ili da osetim neki problem, niko me neće sprečiti da sednem na prvi avion i odem kući. Ne zanima me ni ugovor. Poslao sam moje pre 10 dana kući, jer se sezona završava za 20 dana. Malo mi je lakše jer nisu tu, jer nikad ne znaš šta može da se desi - rekao je između ostalog Pešić i dodao:

Nadam se da će proći što pre. Ja sam već bežao u skloništa, ne želim više, iskreno.

Foto: Tanjug AP/Ariel Schalit

Hamas je izdao i novo upozorenje Izraelu saopštivši "da ako bude srušena još samo jedna stambena zgrada, uništiće Tel Aviv". Podsetimo, prethodno je javljeno da su izraelske snage pogodile u Gazi soliter od 13 spratova, što ih je navelo na osvetnički napad. Oni su na Izrael lansirali najmanje 130 raketa.

#Aleksandar Pešić