AKTUELNO

Nakon Crvene zvezde i Partizana, Vojvodina i Čukarički su dobili rivale za drugo kolo evropskih kvalifikacija Vojvodina i Čukarički svoj evropski put kreću od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a danas su na žrebu u Nionu saznali rivale.

Novosadski tim će u drugom kolu snage odmeriti sa litvanskim Panevezisom koji je prvi put u svojoj istoriji izborio izlazak u Evropu nakon što su prošle godine osvojili nacionalni kup. Nema sumnje da će Vojvodina biti ogroman favorit protiv skromnih Litvanaca, vredi pomenuti nekoliko činjenica o Panavezisu.

Klub je osnovan 2015. godine i za samo tri sezone su stigli u elitni rang. Ambiciozni vlasnik kluba Bronus Vaitiekunas ulaže velike svote novca za litvanske standarde, a sa klupe ih predvodi Žoao Luis Martinš, bivši štoper Maritima.

Portugalac je odmah počeo da dovodi sunarodnika, te u timu Panaverzisa ima nekoliko Brazilaca, Portugalaca, ali i ostalih internacionalaca. Vrednost tima je procenjena na "mršavih" 2.930.000 evra, a najskuplji igrač tima je Elivelto, brazilsko levo krilo koje košta oko 350.000 evra, tu je još i Džefri Sarpong, iskusni Francuz koji takođe dejsvuje po krilu.

Sa druge strane, Čukarički je mogao i bolje da prođe pošto će četa Dušana Đorđevića u drugom kolu putovati u daleki Azerbejdžan! Rival Čuke u drugom kolu biće Sumgait, još jedan veoma bogat klub iz istočne Evrope čija se vrednost procenjuje na skoro šest miliona evropskih novčanica.

Sumgait je prošle godine nastupao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali ih je u prvom kolu zaustavila Škendija lakom pobedom od 2:0. Najskuplji igrač tima je Ragim Sadujkov, za kog vlada veliko interesovanje iz Rusije, te je pitanje da li će ostati do utakmice sa Čukaričkim. Tu su i Džamaladin Kodžanijazov, kao i Telur Mutalimov koji drže igru Sumgaita.

#FK Čukarički