AKTUELNO

Ludilo na ulicama Budimpešte samo nekoliko sati pred početak meča između Mađarske i Francuske, a šta li će sve biti na prepunom stadionu.

Mađari danas igraju jednu od najvažnijih utakmica u skorijoj istoriji. Od 15 časova izlaze na megdan najvećem favoritu za osvajanje Evropskog prvenstva, aktuelnom svetskom prvaku. Dakle, spektakl je zagarantovan.

Foto: Tanjug AP/Darko Bandic

Što dalje znači da je i raspoloženje među navijačima selekcije naših severnih komšija najblaže rečeno na granici ludila, što i pokazuju snimci i fotografije koje stižu od ranog jutra sa ulica i trgova glavnog grada.

Pristalice Mađara kao u transu, u gomili, kliču, pevaju, skandiraju, pale baklje i dimnjake u slavu svog fudbalskog tima, a glasni aplauzi odjekuju gradom.

Mađari nisu imali sreće pri žrebu, zapale su im sve same aždaje - Portugalci, Nemci i Francuzi, ali vera u prolaz ne napušta fanove, koji su svedočili sjajnoj partiji svog tima na otvaranju EURO sa Portugalcima, do 80. minuta, posle čega su poklekli.

Novi izazov su Francuzi, i to kakvi Francuzi... međutim, Mađari su i pored toga na krilima euforije i veruju u čudo na "Puškaš Areni" koja će i ovog puta biti dupke puna za "meč veka".

Foto: Tanjug AP/Darko Bandic

Mala je "Puškaš arena" za sve one koji bi želeli da uđu na stadion, a sigurno je da će tribine biti krcate. Dakle, najlepša fudbalska priča sigurno dolazi iz Budimpešte.