AKTUELNO

Lionel Mesi više nije igrač Barselone! Njegov ugovor sa Kataloncima istekao je u ponoć 30. juna, a pošto novi nije potpisan, on je sada zvanično slobodan igrač i bez ugovorne obaveze.

Prethodnih dana smo imali najave da pregovori između Mesija i Barse idu u dobrom pravcu, ali produžetka ugovora nije bilo. Mnogi su se nadali da će to da se dogodi u "pet do dvanaest", međutim, ni tada se ništa nije desilo, pa je Mesi trenutno slobodan igrač.

Prepreka u konačnom dogovoru između barse i Mesija su njegova plata, porez, ali i prilagođavanje Primerinom platnom fer pleju.

Ovo svakako nije nešto čemu su se u Barsi nadali i želeli su da Mesi što pre obnovi ugovor, jer je on označen kao glavni cilj za obnavljanje kluba na sportskom, komercijalnom i institucionalnom strateškom nivou.

I sam predsednik Đoan Laporta je dobio izbore tako što je deo kampanje zasnovao na tome da će učiniti sve da Mesi ostane u Barsi.

Podsetimo, Mesi je prošle sezone bio na korak od odlaska iz kluba, čak je i zvanično uputio zahtev za raskid ugovora s klubom godinu dana ranije, pozivajući se na klauzulu u ugovoru. Na kraju je dogovor ipak postignut da ostane do kraja ugovora, a da nakon toga odluči gde će nastaviti karijeru.

- Polako, polako - rekao je Laporta jutros na pitanje novinara o Mesijevom produženju ugovora, što ipak vraća nadu navijačima Barse da će dogovor biti postignut.

Kako navodi Mundo Deportivo, u Barsi ne žele da odrede rokove kada bi mogao da stigne dugo očekivani potpis Mesija, ali se svakako ne očekuje da to bude u kratkom roku.

#Lionel Mesi