AKTUELNO

Fudbaleri Crevene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u plej-of Lige šampiona pošto su poraženi u revašu u Moldaviji od ekipe Šerifa sa 1:0. Prvi meč u Beogradu okončan je nerešenim rezultatom (1:1).

Crveno-beli će nadmetanje u Evropi nastaviti u Ligi Evrope gde će u plej-ofu ovog takmičenja odmeriti snage sa poraženim iz meča Jang bojs-Kluž. Prvi meč u Rumuniji okončan je rezultatom 1:1.

Podsetimo, postojala je velika šansa da se Zvezda sastane sa Dinamom iz Zgreba u plej-ofu za Ligu šampina, ali za novi regionalni derbi moraćemo da sačekamo još neko vreme.

Tok meča:

Drugo poluvreme

90+3. minut - Probao je Veljko Nikolić sa distance, ali opet neprecizno dosta i lopta ide daleko preko gola domaćih.

90. minut - Utakmica je produžena za četiri minuta.

88. minut - Probao je sada Mirko Ivanić posle duplog pasa, ali pored gola ide lopta.

83. minut - Dve odlične šanse za domaće u jednom minutu. Uspeli su crveno-beli uz dosta sreće da se odbrane.

78. minut - Gavrić je dobio žuti karton zbog igranja rukom, a samo nakon minut provedenih u igri.

77. minut - Gavrić je u igri umesto Seku Sanoga. Stanković je krenuo na sve ili ništa.

71. minut - Dve odlične šanse za domaće u dva minuta. Probali su Kastanjeda i Traore, ali Borjan je pokazao zašto je najbolji igrač Zvezde već duže vreme.

69. minut - Nova šansa za Ivanića, probao je iz daljine, golman je pogledom samo ispratio šut, ali lopta je prošla tik pored rašlji gola Šerifa.

66. minut - Najbolja šansa za Zvezdu na meču. Izbio je Mirko Ivanić sam ispred gola domaćih, ali Atanasiadis je izašao kao pobednik iz ovog duela.

64. minut - Umesto Kataia u igri je Krstičić.

64. minut - ŽUTI KARTON za Milana Rodića.

61. minut - Veljko Nikolić je odmah oprobao šut čim je ušao u igru, ali golman domaćih je sprčio pogodak. Ovo je ujedno bio prvi šut u okvir gola crveno-belih.

60. minut - Umesto Srnića u igri je Veljko Nikolić.

57. minut - Posle kontra napada probao je Traores sa ivice šesnaesterca, ali lopta ide preko gola Borjana. Bilo je veoma opasno za gol crveno-belih.

47. minut - Prva prilika u nastavku za Zvezdu. Posle kornera lopta se odbila na ivicu šesnaesterca, na nju je naleteo Srnić, probao iz prve, ali lopta se odbila od jednog igrača domaćih u korner.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Prvo poluvreme

45+3. minut - ŽUTI KARTON za Seku Sanoga.

45+2. minut - GOOOOOOOOOL! Šerif vodi! Zvezda je u velikom problemu. Gol za domaće postigao je glavom Arboleda, Borjan je samo pogledom isratio ovaj pogodak.

43. minut - Peti pokušaj Zvezdinih fudbalera. Probao je Srnić šut sada, ali još jedan pokušaj koji nije išao u okvir gola domaćih.

39. minut - Još jedan pokušaj Zvezdinih igrača iz daljine, sada je probao Katai sa ivice šesnatesterca na pas Ivanića, ali lopta ide preko prečke gola domaćih.

35. minut - Oprobao je šut sada Ivanić sa više od 30 metara, ali dosta je to bilo neprecizno.

31. minut - Odličan šut Traorea sa leve strane, ali još bolja odbrana i parada Borjana.

29. minut - Sada dva žuta kartona za oba beka domaćih, Žulijiena i Kastanjedu.

28. minut - ŽUTI KARTON za Kristijana zbog faula sa leđa nad Mirkom Ivanićem.

27. minut - ŽUTI KARTON za Kolovoza zbog faula nad Srnićem.

24. minut - Oprobao je šut Katai sa 20 metara, ali lopta je prošla pa tik pored leve stative gola domaćih.

18. minut - ŽUTI KARTON za Srnića zbog faula nad Kolovozom.

18. minut - Do lopte nije uspeo da stigne Traore posle centrašuta sa desne strane. Loša reakcija odbrane Zvezde ovog puta nije bila kažnjena.

14. minut - Dulanto je prbao glavom posle prekida koji je izveo Kastanjeda, ali lopta ide pored gola Borjana. Bila je to prva prilika na meču za domaće.

7. minut - Primio je loptu Falko na desnoj strani, povukao ka sredini, namestio se na levu nogu i oprobao šut sa nekih 20 metara, ali blok je postavio jedan fudbaler domaćih i loptu usmerio ka korneru. Posle kornera lopta je prošla kroz peterac Šerifa, ali niko od fudbalera obe ekipe nije uspeo da je dokači, najbliži je bio Dragović, ali bez uspeha.

3. minut - Prva prilika na meču. Posle kornera Ivanića probao je glavom Degenek, ali lopta ide pored gola domaćina.

1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad na meču imaju fudbaleri Zvezde.

Sastavi:

Zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Ivanić, Katai, Falko, Srnić, Dioni.

Šerif: Atanasidis – Hulijen, Arboleda, Dulanto, Kristijano – Ado, S. Til, Kolovos – Traore, Luvanor, Kastanjeda

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković ponovio je da veruje u ekipu uoči revanš utakmice sa Šerifom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Svaka evropska utakmica je važna. Znamo šta ova utakmica nosi sa sobom, šta donosi našim navijačima, tako da ćemo sve uraditi da dođemo do povoljnog ishoda i prođemo dalje - rekao je Stanković.

On je upitam može li pristup iz meča sa Kairatom biti dovoljan za prolaz u plej-of

- Fudbal je čudna igra, nepredvidiva, ali neka bude odnos kao protiv Kairata. Ako tako bude, a ubeđen sam da će biti, bićemo blizu konačnog cilja.

Stanković je rekao da očekuje promene u timu Šerifa.

- Možda u špicu napada, s obzirom da im se vratio Luvanor. Videli smo da je igrao 45 minuta u prvenstvu, možda naprave još jednu izmenu u veznom redu. Ali struktura tima i način igre će biti slični.

Nema problema u igračkom kadru, pa ni sa Dionijem, kojeg je mučio primicač.

Svi su OK, uspeli smo da se odmorimo i uradimo ono što smo želeli. Dioni nije imao nikakav problem, odmorio je isto kao i par igrača u prethodnom meču. Svi ostali su zdravi stopostotno - rekao je Stanković, koji nije želeo da otkriva detalje iz sutrašnje postave.

Pavkov nije doputovao sa ekipom.

- Kad vi pogledate, ne znam da li primetite onog ko nije pošao sa nama, u odnosu na one koji su ovde. Trenirao je sedam-osam dana, bio je pod temperaturom, kao i Babić, jer je imao stomačni virus.

Trener Zvezde je upitan i da li je ekipa, posle beogradskih 1:1 vežbala jedanaesterce.

- Sve smo spremali, za 90, 120 minuta, penale…. Oni su jedna lepa lutrija, tu odlučuju hladna glava i veliko srce - poručio je Stanković.

#Crvena Zvezda

#šerif