AKTUELNO

Derbi južnoameričkih kvalifikacija za plasman na Svetsko fudbalsko prvenstvo Brazil - Argentina prekinut je posle samo sedam minuta jer su zdravstveni radnici, pokušali da izbace sa terena fudbalere gostiju.

Tek što je meč počeo, zvaničnici iz Brazila ušli su na teren sa namerom da odstrane četvoricu fudbalera Argentine koji su stigli iz Engleske na ovaj meč.

Brazilske vlasti su nameravale da izvedu četvoricu fudbalera sa terena i odmah ih deportuju iz zemlje, što je bio znak za Mesija i ostale saigrače da napuste teren i odu u svlačionicu.

Brazilci su ostali na terenu, zatim je Mesi izašao ponovo na travnjak i razgovarao sa Titeom i Nejmarom, ali se čini da se meč neće nastaviti.

Prema važećim pravilima za suzbijanje kovida u Brazilu, svi koji dolaze iz Velike Britanije moraju odmah u 14-dnevni karantin, a igrači Argentine koji su sporni su Emi Buendija, Emilijano Martinez, Đovani Lo Selso i Kristijan Romero.

Podsetimo , zdravstvene vlasti Brazila odredile su karantin za četvoricu reprezentativaca Argentine koji igraju za klubove engleske Premijer lige, pa će ti fudbaleri propustiti utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Tom odlukom naloženo je četvorici fudbalera da se "vrate u zemlju iz koje su došli".

Fudbaleri Aston Vile Emilijano Martines i Emilijano Buendija i dvojac Totenhema Đovani Lo Čelso došli su da igraju za reprezentaciju Argentine uprkos tome što Premijer liga nije želela da ih pusti da se odazovu, pošto ih po povratku u Veliku Britaniju čeka obavezni karantin od 10 dana u hotelu.

Kako je navela Brazilska zdravstvena organizacija, ta četvorica fudbalera su navodno imigracionim službenicima rekli da nisu nedavno bili u Velikoj Britaniji ili nekoj drugoj zemlji u kojima je Brazil na crvenoj listi zbog koronavirusa.

Službenici iz Sao Paola posetili su hotel u kome je smeštena reprezentacija Argentine i proveravali su dokumenta.

Brazil je zbog toga izgubio devetoricu igrača, od kojih petoricu startera, za tri utakmice u ovom prozoru kvalifikacija.