AKTUELNO

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ne odustaje od održavanja Svetskog prvenstva na svake dve godine.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pozvala je vodeće saveze i organizacije na sastanak 30. septembra kako bi se razgovaralo o međunarodnom kalendaru takmičenja, uključujući i predlog da se Svetsko prvenstvo održava na svake dve godine.

Kako prenosi AP, poziv za onlajn sastanak krajem septembra dobili su fudbalski savezi, predstavnici sindikata, klubova, liga, konfederacija, UEFA.

Glavna tema će biti predlog FIFA da se SP održavaju svake dve godine, umesto na četiri kao do sada.

- Postoji širok konsenzus u fudbalskom svetu da se međunarodni kalendar takmičenja reformiše i poboljša. Ovo je jedna od nekoliko mogućnosti da se uspostavi konstruktivna i otvorena rasprava na svetskom i regionalnom nivou - navodi se u saopštenju FIFA objavljenom na sajtu.

Inače, Nemci su se već pobunili, oštro su ritikovali planove da se Svetsko prvenstvo održava svake dve godine, uz upozorenje da će igrači biti pod većim rizikom od povreda i da će ženska takmičenja biti u senci.

Nemački savez naveo je da su i povrede fudbalera velika briga, iako je Fifa saopštila da će smanjiti opterećenje na igrače smanjivanjem broja utakmica reprezentacija koje se ne igraju na turnirima.

#FIFA