AKTUELNO

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković otkrio šta je rekao odličnom vezisti nakon pobede protiv Ludogoreca.

Fudbaleri Crvene zvezde se spremaju za novu utakmicu u domaćem prvenstvu, pošto će u nedelju od 20.00 dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Ipak, u Ljutice Bogdana su mnogi i dalje pod utiskom pobede nad Ludogorecom u Ligi Evrope, uprkos brojnim izostancima igrača, a trener Dejan Stanković otkrio je tim povodom jednu zanimljivu anegdotu.

Foto: Beta/Nebojša Parušić

Zvezda je u Razgradu igrala bez četiri vrlo važna člana prve postave, pa je Stanković bio primoran da mnogo toga promeni. Tako je promenjena formacija na defanzivnu liniju sa tri štopera, od kojih je jedan bio - Seku Sanogo.

Vezista Zvezde je bio morao da "uskoči" na novu poziciju, a Stanković je otkrio da se šalio sa njim nakon dobre partije u neobičnoj ulozi.

"Naravno. Rekao sam mu - Produžiću ti karijeru, moći ćeš da igraš do 40. godine sa cigarom u ustima", počeo je Stanković o Sanogu.

Foto: Tanjug/Uwe Anspach/dpa via AP

"On je fenomenalan igrač, neko ko se adaptira na svaku formaciju. Dva dana smo probali, pohvatao je konce na sekund, bio je pravi tenk. Zadnja linija sa njim se osećala sigurno, ali moram da pohvalim svu petoricu pozadi. Perfektno pomeranje i tajming. Gobeljić je izabran u tim kola u Ligi Evrope, to je sve zasluga rada, lojalnosti, saigrača. Grupa uvek izbaci nekoga na vrh."

Na pitanje da li je nekada on tokom igračke karijere igrao na takvoj poziciji, Stanković se setio davnih dana.

"Ušao sam u prvi tim Zvezde kao 'libero'. Počeo sam kao špic kod Tome Milićevića, igrao libera, pa ušao u prvi tim kao vezni igrač. Sve sam naučio, to je prednost, kada možeš da se adaptiraš na više pozicija", otkrio je Dejan Stanković.

#Dejan Stanković

#Seku Sanogo