AKTUELNO

Trenutno je Francuz jedan od najboljih defanzivaca na svetu, međutim postoji šansa da će napraviti ozbiljnu pauzu u karijeri i to zbog gluposti.

Dejvid Bruks je važio za jednu od najvećih nada fudbala na ostrvu, sada sa 24 godine vredi 16 miliona evra, a pred njim je borba za život, pošto se suočio sa teškom bolešću.

Krilni napadač reprezentacije Velsa ima 24 godine i, možda nije još uvek ispunio očekivanja ljubitelja fudbala, ali pred njim je tek čitava karijera. Međutim, najpre će morati da pobedi rak limfnih žlezda.

O teškoj bolesti je sam obavestio javnost. U borbu je ušao vedrog duha, bolest je prihvatio i ubeđen je da će pobediti.

- Ovo je veoma teška poruka koju pišem. Dijagnostikovan mi je Hodžkinov limfom drugog stepena. Počinjem sa terapijama sledeće nedelje. Za mene i moju porodicu je sve ovo veliki šok, ali su prognoze pozitivne. Uveren sam da ću se oporaviti u potpunosti i da ću se vratiti na teren. Želim da se zahvalim doktorima, sestrama, konsultantima i svima koji su me tretirali sa puno profesionalizma, toplote i razumevanja u ovom periodu - poručio je Bruks koji je dodao da je posebno zahvalan medicinskom osoblju reprezentacije Velsa, kao i svom klubu.

- Hvala svima u FS Velsa, jer bez reakcije medicinskog tima možda ne bismo otkrili ovu bolest. Zahvalan sam i Bornmutu za svu podršku i pomoć. Svestan sam da će ovo privući veliko interesovanje medija, ali želim sve da zamolim da poštuju moju privatnost u narednim mesecima. Objavljivaću vesti o svom narpetku i svemu kada god budem mogao. U međuvremenu želim i da se zahvalim svima na podršci koja mi mnogo znači. Vidimo se uskoro na terenu, jedva čekam da vas vidim dok igram sport koji svi volimo - zaključio je Bruks.

Dobra vest u čitavoj situaciji jesu procene lekara koji tvrde da je bolest otkrivena u ranoj fazi i da stanje nije alarmantno.

Dejvid Bruks je od 2018. godine član Bornmuta, ove sezone je igrao na ukupno devet utakmica i na njima je tri puta bio strelac. Karijeru je počeo u Šefildu, a osim ta dva kluba, jednu sezonu je proveo kao člani niželigaša Halifaksa.

Autor: