AKTUELNO

Crvena zvezda i Partizan sjajno guraju ove sezone u Evropi.

Zvezda je nakon 3. kola u Ligi Evrope prva u svojoj grupi sa 7 bodova, dok je Partizan porazom od Genta pao na drugo mesto svoje grupe u Ligikonferencija sa takođe odličnih 6 bodova.

Sa druge strane, naše komšije Hrvati izuzetno su nezadovoljni rezultatima svojih klubova.

Dinamo je od austrijskog Rapida doživeo drugi poraz u tri kola Lige Evrope, što je navelo hrvatske medije da realno sagledaju stvari

Naime, za razliku od Srbije, Hrvatska ima jednog predstavnika, a to je upravo zagrebački šampion, međutim "modrima" preti ispadanje iz Lige Evrope, zbog loših rezultata u tom takmičenju.

A to su hrvatski mediji opisali kao: "Debakl."

Prema pisanju portala "Index.hr", Hrvatska se nalazi na veoma lošem putu na Starom kontinentu, kada je fudbal u pitanju.

"San o dva hrvatska kluba u Ligi šampiona i pola HNL-a u evropskim kupovima trajao je onoliko dugo koliko je Dinamo sam mogao da vuče sve ostale klubove koji ispadaju u pretkolima. Kada je Dinamo prestao to da radi, a to se upravo dogodilo očajnom igrom i porazom od Rapida u trećem kolu Lige Evrope, zbog čega mu već na proleće preti pad treću evropsku klasu, hrvatski klupski fudbali njena liga spušteni su ili vraćeni u svoje realne okvire", napisali su na "Index-u".

Kako su i sami napisali, Hrvatska je sada u velikom problemu s obzirom na to da se spuštaju u rang fudbala u kojem su Makedonija i Malta. Dakle, one lige koju si najmanje primamljive i koje dobijaju mnogo manje mesta u evropskim takmičenjima

Srpski klubovi su dugo gledali u leđa Dinamu, koji je dosta godina igrao Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali su pre svega "večiti" uspeli da se podignu i nateraju Hrvate da pišu o debaklu.

" Pre tri dana pisali smo da je Srbija pobegla Hrvatskoj, ali i da Dinamo ne može sam protiv Zvezde i Partizana, i to naročito kada su "modri" pobedili Genk. Sada, dok Srbi naveliko razmišljaju o 11. mestu na UEFA rang listi, koje donosi direktan plasman nacionalnog prvaka u grupnu fazu Lige šampiona, kao i pet mesta u takmičenjima, gotovo su i matematički osigurali ostanak među 15 najboljih, to znači jedno - Srbija je postala nedostižna Hrvatskoj. Sa druge strane pitanje je dana kada će usamljeni Dinamo pasti pod naletima daleko brojnijih rivala" napisali su na hrvatskom portalu.

Autor: