AKTUELNO

Mnogi su okarakterisali izjave selektora Dragana Stojkovića pred meč sa Portugalom kao preambiciozne, a večeras je u Lisabonu sve stiglo na naplatu!

Istorijska pobeda reprezentativaca Srbije u Portugalu opravdala je izjave selektora pred put u Lisabon, otišli smo tamo da ih pobedimo - i pobedili smo ih!

- Kakav eventualni plasman? Moramo da odemo u Katar! Uspeh svakako jeste, ali tek nas očekuje nešto veliko, najavio je Stojković veliko finale u Kataru i reči sa konferencije preneo na dela.

Selektor je bio u pravu, u Portugal naš tim otišao je da odigra hrabro, da napadne domaću selekciju predvođena Kristijanom Ronaldom, i napala je. Mitrović je bio čovek odluke koji je krunisao fenomenalnu igru naše reprezentacije tokom celog meča.

Srbija je igrala hrabro, Srbija je igrala muški. Večerašnji duel u Lisabonu jasno kao dan pokazao je trenerski pečat selektora Dragana Stojkovića Piksija, ovo je nacionalni tim kakav je nacija želela da vidi, ovo je trijumf za narod!

Stojkovića je kroz celu igračku karijeru, kao i trenersku, isticao izuzetan karaktei, što je uspeo da prenese na svoje momke, koji su se posle lošeg starta i primljenog "kiks gola" uspeli da se vrate u meč, preokrenu, i upute se put Katara!

Rekao je Piksi "ova ekipa je spremna na čuda", i ova ekipa je do čuda i došla! Međutim, ovo je daleko od kraja, selektor i njegovi igrači će sigurno ambiciozno dočekati put u Katar, gde će biti "nagazna mina" i za najjače selekcije sveta.

- Nama nije samo cilj da odemo u Katar, mi ne želimo na tome da se zaustavimo, tu nije kraj - rekao je Stojković još pre pobede u Lisabonu.

Da li je to "ta reprezentacija"? Da li je Katar "ta istorijska prilika" za srpski fudbal? Pre tačno godinu dana, u ovo vreme, naš fudbal je bio na dnu, ponižen posle poraza od Škotske u baražu za EP. Sada smo na Mundijalu, a sledeće godine u ovo vreme... Znate kako kako kaže Del Boj...