AKTUELNO

Život Dijega Armanda Maradone, jednog od najvećih fudbalera u istoriji, ako ne i najvećeg, pun je kontradiktornosti.

Sa jedne strane veliki fudbaler, neko ko je promenio tok "najvažnije sporedne stvari na svetu", a sa druge poznat po raskošnom životu, ne baš uvek u skladu sa zakonom.

O njemu su napisane brojne knjige i snimljeni brojni dokumentarni filmovi, a sada stiže serija - "Maradona: Blessed dream", ili u prevodu "Maradona: Blagoslovljeni san".

Foto: Tanjug AP/Massimo Sambucetti

- Njegov raskošni život razotkriva se u novoj seriji prepunoj seksa, droge i raznih kontroverzi. Već je veliki hit - navodi britanski The Sun.

Fudbal je u ovom serijalu najnebitnija sporedna stvar, ali služi kao temelj priče jer Maradoni je donio slavu, novac i atrakciju u svakom smislu. Što je on oberučke prihvatio pa se prebrzo ugasio - u profesionalnom smislu.

Maradonu glumi njegov sunarodnik Huan Palomino, koji je priznao da mu je ovo bio najveći izazov u karijeri. Što i ne čudi pošto se u Argentini sve oko Maradone gleda sa posebnom pažnjom.

No, kreatori serije se nisu puno brinuli oko toga kakva će reakcija uslediti. To se vidi i po samom početku serije: godina je 2000., a Maradona je u bolnici nakon što je kolabirao od predoziranja.