AKTUELNO

Reprezentacije Italije i Portugala nalaze se u istoj polovini žreba, te će jedan od evropskih giganta propustiti Svetsko prvenstvo naredne godine

Dragan Stojković Piksi i kompletna reprezentacija Srbije bezbrižno je mogla da prati baraž za Svetsko prvenstvo, a nakon održanog žreba Orlovi mogu da budu još više zadovoljni budući da su izbegli pravi PAKAO!

Žreb je podeljen u tri puta, a po jedna reprezentacija iz svakog izboriće svetsku vizu. Tiago Mota (izvlačio kuglice) bio je nemilosrdan i u istu polovinu kostura poslao Italijane i Portugalce, te će ili aktuelni ili bivši šampion Evrope Mundijal gledati od kuće! Navigatori će protiv Turaka pokušati da se plasiraju u finale gde će ih čekati bolji iz meča Azura i Severne Makedonije!

Od nosioca u put A smešteni su Škoti koji će protiv Ukrajine tražiti plasman u finale, dok su u drugi polufinalni par Vels i Austrija. Samo jedna od četiri ekipe ići će na Svetsko prvenstvo.

"Put B" namestio je duel Rusije i Portugala u polufinalu, dok će u drugom igrati Švedska i Češka Republika. Bolji iz mečeva će se sastati u borbi za Mundijal.

U grupi povlašćenih pred žreb bili su Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Vels, dok su nepovlašćeni Austrija, Češka, Severna Makedonija, Poljska, Turska i Ukrajina.

Sistem je izuzetno složen i Srbija mora da bude srećna što ga je izbegla. Ukoliko ekipa želi na Mundijal mora da savlada dva meča. Parovi se biraju neizmenično iz šešira, pobednici polufinala će se u borbi za plasman sastati sa pobednikom iz drugog polufinala.

Dakle, 12 reprezentacija je podeljeno u tri "kostura" u mini turnire. Dva polufinalna meča i finala posle kog će se znati poslednja tri evropska predstavnika na Svetskom prvenstvu u Kataru naredne godine. Termin polufinala je 24. mart 2022. godine, dok su finala 29. marta. Žreb za Mundijal je 1. aprila.