AKTUELNO

Revanš meč na stadionu Rajko Mitić igraće se za sedam dana.

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u Krasnodaru 3:2 (1:0) u prvoj utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crveno-beli su uspeli da postignu dva važna gola u gostima preko Slavoljuba Srnića u 57. i Aleksandra Pešića u 72, dok su strelci za ruski tim bili Ivan Ignjatijev u 20, Viktor Klason u 46. i Sergej Petrov u 68. minutu.

Utakmica je odigrana na savremenom stadionu Krasnodara pred 24.587 gledalaca, a sudio je Litvanac Gediminas Mažeika.

Crvena zvezda jeste poražena u Krasnodaru, ali rasplet sa porazom jednim razlike uz dva postignuta gola daje realne šanse da u revanšu u Beogradu može da se nadoknadi zaostatak i izbori plasman u grupnu fazu Lige Evrope posle decenije.

Vicešampion Srbije “preživeo” je Krasnodar i mnogobrojne nalete, praktično izdižući se dva puta iz veoma neprjitnih situacija i iz “kandži” bivšeg svog đaka Mihaila Ristića.

Ristić je bio najbolji igrač na terenu, držao je svoj tim, mnogo puta stavljao na muke golmana Milana Borjana, ali su crveno-beli na kraju uspeli da izbore povoljan rezultat.

Rusi su od starta krenuli silovito i sa incijativom im se brzo isplatila, Ristić je šutirao iz daljine, golman Borjan je slabo reagovao, a na odbijenu loptu natrčao je Iganjatijev ubacivši je u praznu mrežu za 1:0.

Upravo je Ristić najviše pretio udarcima sa distance, Krasnodar je i dalje držao kontrolu i materijalizovao je na startu drugog dela kada je Klason pogodio za 2:0 uz novu slabu intervenciju većeg dela odbrane crveno-belih.

Sve je upućivalo da Crvenoj zvezdi sledi brodolom, ali je usledio brz odgovor. Velika šansa Ričmonda Boaćija sa propuštenim zicerom u 52. minutu nagovestila je izabranici Vladana Milojevića nisu došli u Rusiju na izlet.

Slavoljub Srnić je dobio loptu na oko 20 metara gola, niko mu nije izašao u blok i pogodio je sam ugao golmana Siniceva za važan gol u gostima.

Takav odgovor je bio samo uvod u dramatičnih pola sata igre, sa obe strane. Ristić je poslao novu “bombu” prema Borjanu, lopta se od prečke odbila u mrežu bar pola metra, ali sudija Mažejka nije video iako je već sa stadiona počelo da trešti muzika što je slučaj kod golova domaćina.

Ipak, Krasnodar je pokazao da je ozbiljan tim uigranom akcijom iz kornera, Petrov je uhvatio volej za 3:1 i činilo se da će se vicešampion Srbije teško izvući iz teške situacije.

Tako nije mislio Aleksandar Pešić koji je iskazao svoje realizatorske sposobnosti i obradovao 500 navijača Crvene zvezde na velelepnom zdanju, ali i dao veliku nadu za prolaz dalje.

#Crvena Zvezda

#Utakmica

#fudbal

'