AKTUELNO

Helikopteri nadleću grad. Uoči derbija tuča navijača kod Sajma.

Večiti derbi, 155. po redu, igra se večeras na stadionu Rajko Mitić u pravom evropskom ambijentu posle uspeha Crvene zvezde i Partizana na međunarodnoj sceni.

Prvi put u istoriji rivali sa Topčiderskog brda igraće zajedno u grupnoj fazi Lige Evrope, što su ostvarili eliminacijom Krasnodara i Videotona, i to je najbolja moguća uvertira za prvi sudar ove sezone dva najveća srpska kluba.

Sat vremena pre početka utakmice objavljeni su sastavi dva tima. Nenad Krstičić će debi za Zvezdu imati protiv Partizana. Inače, oba trenera su izvela veoma ofanzivne sastave, predvođene sa po dva napadača.

SASTAVI:

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Gobeljić - Krstičić, Donald, Kanga, Srnić - Pešić, Boaći.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Janković, Radin, Everton, Suma - Tavamba, Đurđević.

Jako obezbeđenje uoči derbija

Policija je oko 17:30 zaustavila saobraćaj kako bi prošao korteo navijača Partizana kojih ima nekoliko hiljada.Na Autokomandi je dva sata pre meča sve mirno, a primetne su sve veće grupe navijača koje idu ka stadionu "Rajko Mitić". Utakmicu obezbeđuju brojne policijske snage koje su raspoređene u tri prstena u tom delu grada.

Crno-beli na "Marakanu" stižu u ulozi državnog šampiona, bez poraza su na poslednjih pet međusobnih duela sa Crvenom zvezdom koja je trenutni lider šampionata.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević svestan je koliku emociju i važnost donose večiti derbiji i zato neće braniti svojim igračima da u slučaju gola skidaju dresove, pa makar bili kažnjeni žutim kartonom.

- Nikad im neću to braniti protiv Partizana, neka svi poskidaju dresove. Za neku drugu utakmicu možda hoću, još danas imaju tu mogucnost - rekao je Milojević.

Trener Partizana Miroslav Đukić najavio je ofanzivu na "Marakani" i napad na pobedu.

- Derbi dolazi u dobrom momentu za srpski fudbal posle plasmana dva tima u Ligu Evrope. Nadam se da će biti pravi evropski derbi na terenu, ali i na tribinama. Dosta smo se potrošili u Madarskoj, nemamo vremena za oporavak, ali ne tražimo nikakve izgovore, idemo da pobedimo velikog rivala - poručio je Đukić.

Vreme je za istinski spektakl u Beogradu, da se pozdrave fudbaleri oba tima posle uspeha i pošalje prava slika u Evropu sa jednog od najvećih derbija na Starom kontinentu. Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se večeras od 19 sati.

DRUGO POLUVREME

83. minut - Sudija Grujić je na kratko prekinuo utakmicu zbog dima koji je došao sa južne tribine.

76. minut - Druga izmena u Partizanu, Jankovića je zamenio Đuričković. Umesto Krstičića na terenu je Nenad Milijaš.

69. minut - Pokušaj Uroša Đurđevića iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla malo preko prečke.

67.  minut - Izmena u oba tima. U Zvezdi je Pešića zamenio Radonjić, dok je kod gostiju Saša Ilić zamenio Sumu.

62. minut - Najbolja prilika u nastavku, a propustio je Kanga. Srnić je odlično glavom spustio loptu za Gabonca, a ovaj je šutirao sa desetak metara, ali pored stative.

54. minut - Pokušao je Kanga iz daljine, sa preko 30 metara, ali loše je zahvatio loptu, koja jedva da se dokotrljala do gol aut linije.

49. minut -  Žuti karton za Radina zbog prekršaja nad Krstičićem. Sudija Grujić je pustio prednost jer je lopta došla do Boaćija, koji nije uspeo da proigra Pešića. Kod narednog prekida Grujić je pokazao žuti karton Radinu, koji je sa leđa faulirao Krstičića.

PRVO POLUVREME

38. minut - Najbolja prilika na utakmici, propustio je Srnić! Kanga je odlučio poslao loptu u prostor, Srnić se našao oči u oči sa Stojkovićem, ali je golman gostiju skinuo zicer vezisti Zvezde.

33. minut -  Prečka! Kontra Zvezde, lopta je došla do Pešića, koji je sa desne strane ciljao kontra ugao, ali nije imao sreće, lopta je završila na prečki!

20. minut - Kontra Partizana, imali su crno-beli četiri na tri, ali Suma nije poslao preciznu loptu ka Tavambi, koji je pokušao da dribla lai je izgubio loptu.

15. minut - Poklušao je Janković iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali vrlo neprecizno.

12. minut - Umalo autogol Đurđevića! Krstičić je izveo korner, Đurđević je zakačio loptu glavom na prvoj stativi, i to je umalo moglo da skupo košta crno-be

5. minut - Sjajan potez Sume, koji je kao na malom fudbalu prevario Vujadina Savića, a ovaj ga ej rvačkim zahvatom oborio. Ipak, sudija mu nije pokazao karton.

1. minut - Everton je dobio žuti karton posle 50 sekundi igre! Brazilac je neoprezno šutnuo u glavu Krstičića, a sudija Grujić mu je pokazao javnu opomenu.

#Crvena Zvezda

#FC Partizan

'