AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije trijumfalno je otvorila 2022. godinu.

Orlovi su u prijateljskoj utakmici u Budimpešti savladali Mađarsku rezultatom 1:0 (1:0). Jedini gol na utakmici je ustvari autogol Žolta Nađa u 35. minutu.

Prethodio je korner za Srbiju, Tadićeva lopta je došla do Mitrovića koji je šutirao, a Nađ nespretno intervenisao i ubacio loptu u svoj gol.

VAR je proveravao nekoliko minuta tu situaciju i na kraju presudio da je lopta prešla gol crtu.

VAR soba je još jednom bila u centru pažnje, i to u 73. minutu. Iako je Mitrović očigledno povlačen i fauliran, sudije i VAR su donele odluku da nema prekršaja.

Samo tri minuta kasnije Mitrović je bio jedan na jedan sa golmanom Mađarske, ali nije uspeo da ga savlada.

U 85. minutu Radonjić je mogao da se proslavi, ali je njegov šut posle sjajne kontre završio pored stative.

Već za četiri dana naš nacionalni tim gostuje Danskoj u novoj proveri u sklopu priprema za Mundijal koji nas očekuje u novembru i decembru u Kataru.

Stojković je priredio malo iznenađenje u startnoj postavi pošto je na gol crtu stao Vanja Milinković-Savić. U odbrani su igrali Veljković, Nastasić i Pavlović, a kao zadnji vezni Gudelj i Lukić. Na krilima su igrali Živković i Kostić, kao ofanzivni vezni Tadić i Sergej Milinković-Savić a u napadu Aleksandar Mitrović.

Piksi nije mogao da računa na Vlahovića, Milenkovića i Spajića.

U toku meča priliku su dobili Mihailo Ristić, Nemanja Radonjić, Luka Jović, Stefan Mitrović, Aleksa Terzić i Uroš Račić.