AKTUELNO

Zlatan Ibrahimović je uvek bio zanimljiv tip, pa je tako i njegova odluka da kupi akcije Hamarbija iznenadila mnoge, s obzirom da je ponikao u Malmeu, klubu iz grada u kom je i rođen. Navijači mu to nisu oprostili.

Ibra je prošao kroz sve mlađe kategorije Malmea, gde je debitovao i za prvi tim, nakon čega je prešao u Ajaks i dalje nastavio sa velikim klubovima.

Ono što je zabolelo navijače Malmea jeste odluka Ibrahimovića da krajem 2019. godine postane jedan od prvih ljudi Hamarbija. To je toliko razljutilo pristalice kluba sa juga Švedske, da su čak i otkinuli glavu sa statue Ibrahimovića koja je bila postavljena ispred stadiona,, a zatim je celu srušili.

Finale kupa Švedske za sezonu 2021/22. igrali su upravo Malme i Hamarbi (slavio je Malme nakon boljeg izvođenja penala, nakon što nije bilo golova u 120 minuta), a to je bila nova prilika za navijače Malmea da iskažu svoj bes prema Ibri. Oni su mu poručili da je "prodao svoj rodni grad kao kesu lešnika", uz psovke, među kojima je jedna upućena čak i na srpskom jeziku.