AKTUELNO

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije pred start novog izdanja Lige nacija.

Srbija će u narednom periodu igrati čak četiri meča Lige nacija, najpre na stadionu “Rajko Mitić” protiv Norveške 2. juna, tri dana kasnije na istom mestu ugostiće Sloveniju, potom slede gostovanja Švedskoj (9. jun) i Sloveniji (12. jun).

"Što se tiče fizičke spremnosti, učinićemo sve što je u našoj moći da budu na nivou za naredne četiri utakmice koje nas čekaju. Za vašu informaciju većina njih je proteklih dana dolazila da trenira ovde u Pazovi" rekao je selektor.

Piksi je objasnio zašto fudbalera Juventusa Dušana Vlahovića nema na spisku reprezentacije.

"Izgleda da je trebalo da ostane u Fiorentini da bi igrao za reprezentaciju (smeh). Bio sam u kontaktu sa lekarima iz njegovog kluba, ima problem sa bolovima u preponama. Zbog toga nije tu" pojasnio je Stojković.

Na spisku selektora prvi put se našao mladi štoper Zvezde Strahinja Eraković.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Moram prvo da kažem da smo imali veliki peh sa Urošem Spajićem, koji se povredio, zbog čega nam je izuzetno žao. Kako sada nismo mogli da računamo na njega, odlučio sam da pozovem Mašovića i Erakovića da ih vidimo. Strahinja već duže vreme igra na visokom nivou, zbog čega je sad kad se otvorila mogućnost zaslužio poziv. Vidite koliko je važno ono pravilo u Super ligi da mladi igrači moraju da igraju. Imam utisak da nije tog pravila, da ne bi dobio minutažu", rekao je Stojković.

Piksi smatra da Liga nacija nije beznačajno takmičenje.

"Nije nevažno, želimo da budemo prvi u grupi. Ovo nije zagrevanje za Katar, do njega ima još pola godine. Iza sebe smo ostavili euforiju povodom plasmana i sada pristupamo nečemo novom".

Selektor je pohvalio i rezultat koji je napravila kadetska selekcija Srbije na Evropskom prvenstvu u Izraelu.

"Želim Krivokapiću i Orlićima da čestitam na izvanrednoj predstavi. Nisu imali sportske sreće, ali velika je stvar biti među četiri najbolje selekcije u Evropi. Momci su sjajno radili, vidim da su dobri drugari… Zaslužili su od nas pohvale. Još jednom su dokazali da imamo talenat i čemu da se nadamo", poručio je selektor.