AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili Keln u drugom kolu Lige Evrope sa 1:0 pogotkom Ričmonda Boaćija.

Pred početak meča viđena je uvertira u vidu bakljade. Aplauzi, uz glasniju podršku navijača srpskog tima i "Zvezda, ooo".

Prvo poluvreme

Meč je startovao bez većih uzbuđenja, u sporom tempu.

U šestom minutu je propuštena odlična šansa. Kanga je dobio sjajan pas od Le Taleka, izašap sma ispred golmana Horna, ali je otišao suviše desno od gola, pucao, ali samo preko gola. Moglo je ovo da bude i opasnije.

Nova prilika za Boaćija u 26. minutu. Stojković šalje dobar centaršut, Ričmond glavom šutira pored stative. Novi pokušaj Kange sa nekih dvadesetak metara, pravo u ruke golmana Horna. U 30. minutu Zvezda postiže prvi gol. Pogodak sa oko 20 metara postiže Boaći.

Najopasniji udarac Kelna u dosadašnjem delu utakmice. U 44. minutu Jojić je opalio sa distance, Borjan se bacio, a na sreću Zvezde lopta je prozujala pored stative.

Drugo poluvreme

Keln je krenuo sa napadima u drugom delu. Keln je napravio dve izmene, umesto Žirasija i Merea su ušli Bitenkur i Osako.

U 47. minutu odličan pas Nemanje Radonjića ali niko od njegovih saigrača ne stiže na vreme na tu loptu.

Najbolja prilika za Keln u 58. minutu. Kordoba šalje odličan pas za Jojića koji izlazi sam pred Borjana, srećom pogađa stativu. Jasna opomena za crveno-bele...

U 60. minutu Boaćija hvata grč. Napadač Zvezde se samo rušio na zemlju, ali se nakon ukazane pomoći vraća u igru.

Druga izmena u Zvezdi, Milić menja Radonjića u 73. minutu. Stativa je još jednom saveznik Zvezde. Ovog puta je Bitenkur šutirao.

U 85. minutu totalna inicijativa Kelna, ali za sada crveno-beli odolevaju upornim Nemcima.

Crveno-beli su uoči meča bili optimisti, jer "jarčevi" trenutno nisu u najboljoj formi, mada se niko na "Marakani" ne zavarava da će biti lako doći do tri boda.

Trener Zvezde Vladan Milojević izjavio je da ne razmišlja o krajnjem rezultatu, već želi da njegovi izabranici daju sve od sebe kako bi se prikazali u najboljem svetlu.

- Ne razmišljam koji će rezultat biti. Želim da imam ekipu koja ima samopouzdanje. Pokušavamo da pravimo kontinuitet dobrih rezultata. Ovo su specifične utakmice i ne možete mnogo da govorite unapred niti bilo šta da prognozirate. Daćemo sve od sebe da se pokažemo u pravom svetlu. Keln je imao fantastičnu prošlu sezonu, Bundesliga je jedna od najjačih u Evropi, pa i u svetu. Biće zanimljiva utakmica, pogotovo za nas, da vidimo kako ćemo reagovati na sve to - rekao je Milojević.

Igrači:

Keln: Horn - Hajnc, Sorensen, Mere - Rauš, Olkovski, Ozkan, Leman, Jojić - Žirasi, Kordoba. Kulpa: Kesler, Maroh, Heger, Osako, Klemens, Bitenkur, Klinter. Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Le Talek, Babić, Gobeljić - Donald, Krstičić - Srnić, Kanga, Radonjić - Boaći. Klupa: Supić, Frimpong, Račić, Milijaš, Adžić, Milić, Pešić.

U prvom kolu Lige Evrope, Keln je poražen od Arsenala sa 3:1, dok je Crvena zvezda odigrala nerešeno 1:1 sa BATE Borisovom.

Nemačka štampa piše o utakmici visokog rizika između "Kelna" i "Crvene zvezde" u Ligi Evrope i o preduzetim merama u sprečavanju mogućih ispada navijača u tom gradu, zbog čega je angažovano više od 2.000 policijaca.

Nekoliko desetina navijača Crvene zvezde uhapšeno je u tuči sa domaćim pristalicama u Kelnu pred utakmicu dva tima u Ligi Evrope, prenosi lokalni list "Ekspres".

Osmorica navijača Crvene zvezde, među kojima je Ivan Bogdanov i oni koji se nalaze na listi od 500 potencijalnih huligana, uhapšeni su jutros u Kelnu iz predostrožnosti, preneo je nemački list "Ekspres".

#Crvena Zvezda

#Keln

'